Landgoed Stakenberg

Hampshire Inn Landgoed Stakenberg: een natuur(lijk) mo(nu)ment!

Hampshire Inn Landgoed Stakenberg is een prachtig hotel gelegen net buiten Elspeet in een zeldzaam mooi natuurgebied op de Veluwe in Gelderland. Het Landgoed is omgeven door bos en uitgestrekte heidevelden. Hier kunt u heerlijke wandel- en fietstochten maken door de ongerepte natuur, op het terrein kunt u een ontmoeting hebben met “grofwild” zoals wilde zwijnen, reeën en edelherten! 

Elspeet is een oud dorp op de Veluwe. Dat geeft de naam al aan. 'El' is oud, 'speet' is ontginning. Oude ontginning dus. Elspeet biedt zijn gasten vooral rust in een prachtige natuurlijke omgeving. Akkers rond de oude karakteristieke boerderijen gaan over in bossen, waar veel grofwild leeft. Zelfs de schaapherder trekt nog met zijn kudde over de heidevelden. 

Het schilderachtige Elspeet is vaak door kunstschilders vereeuwigd. Als u minder artistiek bent, zult u genoegen moeten nemen met een foto. Maar dat Elspeet met zijn oude kerk de moeite waard is, zal u snel duidelijk zijn. Het meeste geniet u van Elspeet als u doorheen wandelt of fietst. Fraaie paden slingeren zich door de eeuwenoude bossen en laten u plekjes zien die automobilisten ontgaan. Even ten oosten van Elspeet liggen de Kroondomeinen. Van oudsher zijn dit de jachtgebieden van de Oranjes. Bepaalde delen zijn rustgebied, maar toch is nog zo'n 10.000 hectare toegankelijk voor bezoekers.

Op Landgoed Stakenberg ziet u nog puur natuur en kunt u werkelijk “onthaasten”. Op het Landgoed ligt ons hotel wat een gezellige en gemoedelijke uitstraling heeft. U vindt hier alle comfort maar bovenal een persoonlijke en vriendelijke service. Bij het hotel is tevens een Engelse pub, waar u kunt genieten van een (borrel)hapje en een drankje. Het gezellige grand-café met hetknisperende haardvuur nodigt uit om lekker weg te zakken in een fauteuil en rustig één van de vele aanwezige magazines of kranten te lezen. In ons restaurant kunt u genieten van verrassende en smaakvolle gerechten. Hier serveren wij tevens iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet, voor een goede en gezonde start van de dag! 

Ook zijn er recreatiebungalows te huur, die een prachtige vrijstaande ligging hebben met veel privacy (rechtstreeks te boeken via het hotel). Het hotel beschikt over voldoende gratis parkeerplaatsen, die direct tegenover het hotel zijn gelegen. 

Contactgegevens

adresgegevens Stakenberg 86, 8075RH Elspeet - Google Maps
tel. 0577 491271  |  fax. 0577 491100  |  e-mail. hotel@stakenberg.nl
web. www.hampshire-hotels.com/stakenberg
 

Grotere kaart weergeven (Google Maps)
Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio