LOGO

Zaterdag 25 augustus 2018 organiseert een commissie van enthousiaste mensen namens Ondernemend Elspeet wederom de Boer’ndag op het land rondom molen De Hoop aan de Molenweg. En dit jaar wederom met de bijzondere attractie: Nederlands Kampioenschap maaien met de zeis. Dit jaar is de samenwerking met Stichting Nunspeet uit de Kunst opgezocht om samen op te trekken voor een aantrekkelijke gemeente Nunspeet.

Dit jaar maken de toertocht met oude tractoren en de klompentocht weer onderdeel uit van het programma.  En natuurlijk staan veel kramen opgesteld op de fair bij de molen waar bezoekers iets van hun gading kunnen bemachtigen. De fair begint om 10:00 uur en zal om 16:00 worden afgesloten. Op het terrein komt u met enige regelmaat ganzenhoeders tegen die met een groep ganzen verschillende demonstraties verzorgen.

 

Ook aan de kinderen is gedacht

Voor de kinderen is er een stormbaan, een springkussen, ponyrijden en activiteiten georganiseerd door Northern Adventure. Daarnaast is voor de kinderen van de basiischolen de mogelijkheid aanwezig om op een kleedjesmarkt hun overtollig speelgoed, boeken, kleding of wat dan ook te verkopen. Er is plaats voor maximaal 50 kleedjes (2 meter) en hiervoor is opgave vooraf (uiterlijk 22 augustus) verplichtjannette71@hotmail.nlJe deelname wordt per mail bevestigd en de bevestiging heb je nodig om een kleedje op de dag toegewezen te krijgen. Wel zelf graag een kleedje oid meebrengen! Ook is de mogelijkheid om on pony's te rijden (€ 0,50 per ritje). 


Special: Wie bakt de lekkerste Boer'n Appeltaart?

Tijdens de Boer'ndag kun je je thuisgebakken creatie inleveren. De taarten worden in de middag beoordeeld door een deskundige jury en aan het einde van de dag wordt de winnaar bekend gemaakt. De appeltaarten worden beoordeeld op uiterlijk, smaak, originaliteit, kleur en creativiteit. Je kunt je opgeven tot 22 augustus via jannette71@hotmail.nl. Je deelname wordt per mail bevestigd. De taarten kunnen worden ingeleverd tussen 13 en 14 uur. Meld je hiervoor bij de organisatie. Om 14 uur start de jury met de beoordeling. De bekendmaking van de lekkerste Boer'n Appeltaart vindt om 15 uur plaats.  De taarten worden in punten verkocht en de opbrengst hiervan wordt geschonken aan de Oranjehof.

 

Special: Wie wordt de kampioen Spijkerslaan?

Wie slaat de spijker het snelst en met de minste slagen in het blok hout?

 

Ook de schaapskudde is aanwezig

Rond 10 uur komen de schapen aan met bij zich een aantal lammeren. 

 

Parkeren is gratis, wel het verzoek de borden te volgen

Deelname aan de activiteiten is geheel op eigen risico.

Toegang tot het terrein: € 2,50 (vanaf 12 jaar), waarvan € 1,00 bestemd is voor het onderhoudsfonds van molen De Hoop. 


Wilt u verder op de hoogte blijven van de voorbereidingen volg ons dan via facebook of bekijk deze pagina met regelmaat. 

poster 2018

Op de onderstaande subpagina's treft u per onderdeel aanvullende informatie aan:

Programma
Toertocht
Grasmaaien
Klompentocht 
Boer'nland Fair en Kraamverhuur

uitdekunst-met-vvv    Logo ondernemend-elspeet

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio