Zaterdag 26 augustus organiseert een commissie van enthousiaste mensen namens Ondernemend Elspeet wederom de Boer’ndag op het land rondom molen De Hoop aan de Molenweg. En dit jaar wederom met de bijzondere attractie: Nederlands Kampioenschap Grasmaaien met de zeis (“mei’en mit de zeisem”). Vorig jaar ging het nog om het Elspeets Kampioenschap, maar inmiddels heeft dit een nationale uitstraling gekregen!

Grasmaaien

Dit jaar maken de toertocht met oude tractoren en de klompentocht weer onderdeel uit van het programma.  En natuurlijk staan veel kramen opgesteld op de fair bij de molen waar bezoekers iets van hun gading kunnen bemachtigen. De fair begint om 10:00 uur en zal om 16:00 worden afgesloten.

 

Special: Wie bakt de lekkerste Boer'n Appeltaart?

Tijdens de Boer'ndag op 26 augustus kun je je thuisgebakken creatie inleveren. De taarten worden in de middag beoordeeld door een deskundige jury en aan het einde van de dag wordt de winnaar bekend gemaakt. De appeltaarten worden beoordeeld op uiterlijk, smaak, originaliteit, kleur en creativiteit. Je kunt je opgeven tot 22 augustus via jannette71@hotmail.nl. Je deelname wordt per mail bevestigd.

De taarten kunnen worden ingeleverd tussen 13 en 14 uur. Meld je hiervoor bij de organisatie. Om 14 uur start de jury met de beoordeling. De bekendmaking van de lekkerste Boer'n Appeltaart vindt om 15 uur plaats.  De taarten worden in punten verkocht en de opbrengst hiervan wordt geschonken aan de Oranjehof.

Ook de schaapskudde is aanwezig

Rond 10 uur komen de schapen aan met bij zich een aantal lammeren. En zoals inmiddels bekend zal de nieuwe herder, Daphne van Zomeren, van de elspeetse kudde zich deze dag presenteren. 

Dit jaar helaas geen ringsteken als afsluiting van de Boer'ndag.

Met veel plezier hebben Heidi Slijkhuis en Bertina Rijksen twee jaar met succes het ringsteekevenement op Boer'ndag te Elspeet georganiseerd. Helaas hebben zij aangeven wegens tijdgebrek het dit jaar niet te organiseren. Hopelijk kan er in 2018 wel weer een vervolg aan het ringsteekevenement worden gegeven. 

 

Deelname aan de activiteiten is geheel op eigen risico.

Toegang tot het terrein: € 2,50 (vanaf 12 jaar), waarvan € 1,00 bestemd is voor het onderhoudsfonds van molen De Hoop. Iedere betalende bezoeker ontvangt een gratis lot. Deze kan voorzien van naam en telefoonnummer in een daarvoor bestemde doos worden gedeponeerd. Aan het einde van de dag worden vijf prijzen verloot uit de ingeleverde loten. We stellen het zeer op prijs als u hierbij wel aanwezig bent op het terrein om de prijs in ontvangst te kunnen nemen.


Parkeren is gratis, wel het verzoek de borden te volgen

 

Wilt u verder op de hoogte blijven van de voorbereidingen volg ons dan via facebook of bekijk deze pagina met regelmaat.

Op de onderstaande subpagina's treft u per onderdeel aanvullende informatie aan:

Programma
Toertocht
Grasmaaien
Klompentocht 
Boer'nland Fair en Kraamverhuur

 

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio