Het nieuws uit Elspeet

23
nov

Lezing ‘Hoe houd ik mijn hersenen zo gezond mogelijk?’

Vele gezonde senioren hebben zorgen over: blijf ik wel goed denken, onthouden? Oranjehof is vanwege haar dagelijkse zorg voor mensen die o.a. problemen ondervinden in hun brein, altijd weer op zoek naar nog meer informatie over alles wat te maken heeft met het brein. Daarom willen we graag een avond voor u organiseren over “wat we er zelf aan kunnen doen…” Wij hebben dit keer voor u uitgenodigd de Hersen- stichting. Daar is nl. veel kennis over het brein. Mw. Janna van der Zijpp, medewerkster van deze stichting, is te gast en zal uitleggen wat je zelf kan doen om het menselijk brein zo gezond mogelijk te houden! In deze lezing wordt uitgelegd hoe onze hersenen functioneren. Daarnaast zal het deze avond heel praktisch zijn: waar moet/kan je op letten om je brein zo gezond mogelijk te laten werken? Ook het verschil tussen vergeetachtigheid en dementie wordt uitgelegd.
Deze avond is een avond speciaal voor de senioren, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom!
Let op: Graag de ingang Gerrit Mouwweg gebruiken. 

Bekijk hier de bijlage: 2018-11-26 Affiche Hersenstichting dementie
08
nov

Sinterklaas komt naar Elspeet!

Ja hoor, het is weer bijna zover. Sinterklaas komt op zaterdag 17 november aan in Nederland. En diezelfde dag komt hij óók naar Elspeet.

Net als vorig jaar hebben we de rondgang als het al donker is. Sinterklaas heeft bij de Action lichtjessnoeren gekocht voor alle Pieten zodat je hen goed kan zien in het donker, jullie mogen dit ook zodat je goed zichtbaar bent op de weg.

Sinterklaas vindt dat veiligheid boven alles gaat.

Jullie zijn allemaal van harte welkom om 18.00 uur bij het Kulturhus, daar komen Sinterklaas en de Zwarte Pieten ook naar toe. Zij worden welkom geheten door onze burgemeester Van der Weerd.

Meteen daarna is er een rondgang door het dorp met muzikanten van het Elspeets fanfarekorps en aansluitend, ongeveer 19.00 uur, is er een leuke voorstelling in het Kulturhus voor alle jonge kinderen.

Tot ziens bíj en ín het Kulturhus!!

 

De route die Sinterklaas en zijn gevolg maken:

Li       Staverdenseweg
Li       Gerrit Mouwweg
Re      Ds. van Paddenburghweg
Li       Ds. Lamensweg
Re      Ds. van Gilstweg
Re      Weth. Van der Zandeweg
Li       Ds. Kalshovenweg
Re      Nunspeterweg
g.o.i.   Uddelerweg
Li       Vierhouterweg
Re      Gerstweg rechts aanhouden en kruising oversteken
g.o.i.   Ploegweg
3e Re  1e. Haarweg
Re, direct Li en direct Re en direct Li
          Spoekenboompje, links aanhouden en de ronde maken
Li       Uddelerweg
Li       Staverdenseweg
Re      Parkeerplaats Kulturhuus

 

Bekijk hier de bijlage: 20181117 Sinterklaas
11
okt

Meten is weten!

Dit keer voor het derde jaar: een aantal zorgaanbieders in Elspeet staan voor u klaar. Op maandagavond 15  oktober  a.s. is er de jaarlijkse avond “voorkomen, beter dan genezen”, waarbij het gaat over een “gezonde levensstijl”.

  • Fysio Midden Veluwe zal de nodige informatie verstrekken. En kijkt met u mee naar uw conditie.
  • Daarnaast is er de mogelijkheid om bloeddruk, bloedsuiker en cholesterol daar ter plekke te  laten bepalen.  Daarvoor zijn aanwezig de praktijkondersteuners van de huisartsen, Icare en deElspeetse apotheek. En ook kan gebruik worden gemaakt van de BMI-meting, waarbij er de vocht- en vetmeting kan worden vastgesteld.
  • En wat als je dat dan allemaal weet? Dan is daar op deze avond ook de advisering van genoemde partijen….wat u/jij hier mee kan doen. 

 

Voor wie is dit aanbod?
Voor alle inwoners van Elspeet/ Leeftijd maakt niet uit. Voor wie hiervoor belangstelling heeft. Deze avond wordt gehouden in het Wijkontmoetingscentrum van Oranjehof. De avond begint om 19.00 uur.

 

Nieuw deze avond
SugarVita: spelend leren leven over leefstijl en diabetes

SugarVita is een leuk en interactief bordspel voor mensen met diabetes type 2, maar ook voor mensen zonder diabetes. In het digitale spel doorlopen spelers één of enkele dagen met alledaagse activiteiten(zoals eten in de vorm van ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes, maar ook tuinieren, boodschappen doen, wandelen, fietsen en het hebben van stress). U ziet in het spel direct het effect van de activiteiten op uw persoonlijke bloedsuikerspiegel en zo leert u op een laagdrempelige manier meer over diabetes en uw leefstijl. Speel gezellig het spel met ons mee op de Oranjehof! Een medewerker van SugarVita is aanwezig om het digitale spel te spelen.

                                                                                                                                                                          

Aanmelden vooraf is wel noodzakelijk.
Dit, omdat er vorig jaar teveel bezoekers waren voor één avond met dit aanbod.  Meld u aan bij Oranjehof via telefoonnummer 0577-492278 of via e-mail info@oranjehof.org

05
sep

SGP-jongeren organiseren een avond over abortus

De SGP Jongeren van Nunspeet organiseren ‘wederom’ een avond over abortus. De insteek van deze avond is ‘Human Rights’. Locatie is dit keer de Eben Haëzerschool in Elspeet. Deze avond hoopt op 13 september a.s. gehouden te worden en de spreker is Maaike Rosendal.

 

Mensenrechten en abortus worden al snel met elkaar in relatie gebracht. Is abortus een recht en vrijheid van vrouwen, of moeten we dit anders zien? Maaike Rosendal is een bekend pro-life spreker in de Canada, en ze werkt voor Canadian Centre for Bio-Ethical Reform (CCBR). Deze periode is ze in Nederland en hoopt ze samen met ons na te denken over abortus en de manier waarop we de discussie kunnen aangaan over dit ‘beladen’ onderwerp. Ieder belangstellende van harte welkom om deze avond bij te wonen. Inloop is vanaf 19.45 uur de avond zelf hoopt om 20.00 uur te beginnen.

05
sep

Audicien én opticien onder één dak

Wie onlangs over de Nachtegaalweg in Elspeet kwam gereden en naar het Optiekhuys keek zag enorme grote oren afgebeeld in de etalageruimte. Een opticien met enorme posters van grote oren. Vanaf 16 augustus werken audicien Michiel Blokzijl van Fonique Hoortechniek en opticien Johan Schreuder samen vanuit het Optiekhuys Elspeet.

 

Lees hier het volledige artikel in Nieuwsblad De Band.

25
aug

Boer'ndag zit er weer op

Vandaag, de laatste zaterdag van augustus, stond Elspeet weer in het teken van de Boer'ndag. En gezellig sfeervol evenement met verschillende activiteiten die met het boer'nleven te maken hebben. Het weer viel niet tegen. De dag begon vrij nat, maar bij de aanvang van het evenement scheen netjes de zon en was de temperatuur heel aangenaam. Alleen was er net na de middag nog even een bui die de mensen onder de tenten samenbracht, maar verder een prima dag. Veel bezoekers wisten hun weg naar het terrein bij molen de Hoop te vinden.

Om half elf vertrokken de klompenlopers voor een tocht van bijna 12 kilometer rondom Elspeet. Een mooie tocht over verharde en onverharde paden. Een half uur daarna starten de oude tractoren de motoren voor een rondrit van ruim 16 kilometer door Elspeet heen. Deze tocht trok onderweg veel bekijks. Op het terrein liep een koppel ganzen die zich achter een trommelaar aan over het terrein heen lieten zien. Kinderen verkochten hun overtollig speelgoed op de kleedjesmarkt en hebben goede zaken gedaan.

En als klap op de voorpijl is de beste boer'n appeltaart bak(st)er bekend gemaakt. Vijftien deelnemers hadden een taart ingestuurd die door een vakkundige jury werd beoordeeld. Alice van de Steeg kwam als winnaar uit de bus en kan komende tijd rekenen op extra verzoekjes voor deze heerlijke boer'n appeltaart. Het publiek mocht daarna ook proeven en de opbrengst daarvan is bestemd voor de Oranjehof.

En als special op deze Boer'ndag is het NK maaien met de zeis gehouden. 16 teams streden voor de Gouden Strekel en de finale werd super spannend vanwege deelname van een team uit Elspeet, de gebroeders Van den Hardenberg. De titel ging echter aan hun neus voorbij, want een Fries team eiste deze eer op.

Al met al een prachtige dag, waar de organisatie tevreden op terug kan kijken.

Enkele foto's staan al bij dit bericht, komende week volgen nog meer foto's. Ook andere media kennen dit elspeetse evenement en besteden daar aandacht aan met foto's of filmpjes. Leuk om ook daar even te kijken:

En voor de liefhebbers was deze dag ook een film te zien waarin een collage was gemaakt van een aantal eerdere edities van de Boer'ndag. Deze is hier beschikbaar.
 
Door Drees-Peter van den Broek is deze dag ook op film vastgelegd, zelfs met behulp van een drone op een zeis. Geeft een leuke indruk van deze dag. Bekijk deze film hier. En André Dorst heeft deze dag veel foto's gemaakt die je zelfs kunt bestellen bij hem. Kijk daarvoor op deze link.
17
aug

Boer’ndag zaterdag 25 augustus in Elspeet

De laatste zaterdag van augustus staat in Elspeet traditioneel in het teken van de Boer’ndag. Een evenement rondom molen De Hoop (Molenweg 6) met diverse activiteiten. Aanvang is 10 uur en dan worden de toegangspoorten geopend en kunnen de bezoekers het terrein opkomen. Daar zal een fair staan opgesteld met ongeveer 60 kramen en verschillende activiteiten voor jong en oud. De tractoren die aan de toertocht deel nemen staan opgesteld en kunnen worden bezichtigd. Om half elf vertrekken de klompenlopers voor een tocht van ruim 10 kilometer door en rondom Elspeet. Deze tocht wordt traditioneel op houten klompen gelopen. Opgave voor deelname kan vooraf, maar ook op de dag zelf op de fair.

De tractoren vertrekken om elf uur en rijden een route van ongeveer 16 kilometer (zie hier de route), waarna ze zich weer opstellen voor het publiek.

Daarnaast zal ook deze keer het Nederlands Kampioenschap Maaien met de Zeis worden gehouden. 16 Teams van 3 personen nemen het in verschillende rondes tegen elkaar op om de Gouden Strekel te bemachtigen. Het gras staat er dankzij het extra sproeien in de achterliggende droge weken prachtig bij en het belooft ook deze weer een spektakel te worden.

Voor de kinderen van de basisschoolleeftijd is een kleedjesmarkt aanwezig. Hiervoor kunnen ze zich vooraf aanmelden. Een ganzendrijver zal verschillende keren een demonstratie verzorgen en ook de ‘living statues’ laten zich verschillende keren zien. Ook de wedstrijd “wie bakt de beste Boer’n Appeltaaart” wordt gehouden en deelname hieraan is nog mogelijk.

Er is een film gemaakt van een aantal achterliggende uitvoeringen van dit evenement en deze zal worden getoond op de Boer’ndag. Leuk om eens even terug te kijken naar het verleden. Rond 16 uur wordt de fair beëindigd en kunnen de bezoekers nog even napraten onder het genot van een hapje en drankje. Toegang tot de fair is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar, ben je ouder dan bedraagt de entree € 2.50, € 1.00 hiervan is bestemd voor het onderhoudsfonds van molen De Hoop. Parkeren is gratis, volg daarvoor de borden die in het dorp staan opgesteld. Voor meer informatie en de laatste details van het programma zie www.elspeet.org/boerndag-2018.

24
jul

Boer’ndag Elspeet volop in voorbereiding

Zaterdag 25 augustus organiseert een commissie van enthousiastelingen (zie foto)namens Ondernemend Elspeet wederom de Boer’ndag op het land rondom molen De Hoop aan de Molenweg. Dit jaar is de samenwerking aangehaald met stichting Nunspeet uit de Kunst, om daarmee tot uitdrukking te brengen dat we gezamenlijk de schouders onder evenement en activiteiten in de gemeente Nunspeet moeten zetten. Ook dit jaar zal het Nederlands Kampioenschap Maaien met de zeis worden georganiseerd (“mei’en mit de zeisem”). En vanzelfsprekend de toertocht met oude tractoren door en rondom het dorp. Deze vakkundig onderhouden voertuigen zijn daarna op het terrein te bewonderen. Verder staat de klompentocht op het programma en zijn o het terrein verschillende activiteiten aanwezig. Op de fair bij de molen staan ruim zestig kramen opgesteld waar bezoekers iets van hun gading kunnen bemachtigen. En voor de kinderen van de basisscholen wordt een kleedjesmarkt ingericht. Vooraf opgeven is hiervoor noodzakelijk. De fair begint om 10:00 uur en zal om 16:00 worden afgesloten. Meer informatie is te vinden op deze  website en op facebook. Voor toegang tot de fair wordt € 2,50 gevraagd vanaf 12 jaar en met de opbrengst hiervan wordt het onderhoud van de molen ondersteund. Aanmelden voor de klompentocht, toertocht en het maaien met de zeis kan via de website.

Vanwege dit evenement zijn ter plaatse verkeersmaatregelen getroffen. Borden geven de richting aan naar het parkeerterrein, in directe nabijheid van de Boer’ndag, waar het gratis parkeren is.

23
jul

Parkeren voor mindervaliden op De Brink is zeker mogelijk

Diverse klanten die slecht ter been zijn, hebben moeite om bij Drogisterij De Brink te komen. Simpelweg omdat het te ver lopen is vanaf het parkeerterrein bij de dorpskerk. Zij hebben dan ook gevraagd aan eigenaar Peter Kuiper of hier ook een passende oplossing voor gezocht kan worden. Bij navraag door de Ondernemersvereniging Elspeet bij de Gemeente Nunspeet is het zo dat minder validen wel op de Brink mogen parkeren (dus buiten de parkeervakken), mits zij zowel een invalidenkaart als ook de parkeerschijf zichtbaar in hun auto hebben liggen. Aangezien dit nog niet bekend was bij veel inwoners en ondernemers wil de Ondernemersvereniging op deze wijze hier nogmaals aandacht voor vragen. Een minder valide die denkt in aanmerking te komen voor een invalidenkaart kan deze aanvragen via de Gemeente Nunspeet, zie ook www.nunspeet.nl.

14
jul

Viert Elspeet Koningsdag volgend jaar samen?

Koningsdag ligt alweer even achter ons en het bestuur van Oranjevereniging Elspeet heeft de centen geteld en de rekeningen betaald. Het bestuur kijkt met trots terug op het afgelopen jaar. Op een enkele klacht na hebben we vele dorpsgenoten kunnen enthousiasmeren voor ons programma. Eerlijk is eerlijk het geeft toch een kick om te zien dat de dagen zijn verlopen zoals we samen hadden gehoopt.

Voorafgaand aan het seizoen waren er personele problemen. Na jarenlange trouwe dienst heeft Henri van Asselt besloten niet verder te kunnen als voorzitter van de Oranjevereniging. Dat gat hebben we niet kunnen dichten ondanks verwoede pogingen. Omdat een opvolger zich niet spontaan aandiende is Alice van de Steeg in dat gat gesprongen met dien verstande dat het een oplossing zou zijn voor dit jaar. Daar komen we direct bij de kern van dit schrijven; volgend jaar zal het bestuur zoals het er nu naar uit ziet overblijven met 2 mannen en 1 dame. Hoe leuk het ook is dit is niet haalbaar. Het bestuur heeft dan ook moeten besluiten dat met de huidige bezetting volgend jaar geen activiteiten georganiseerd kunnen worden. Met pijn in ons hart, want dit kan toch eigenlijk niet?

Je hoeft niet gestudeerd te hebben. Aanstekelijk enthousiast zijn, je verantwoordelijk voelen, kunnen organiseren, delegeren en houden van een feestje is meer dan voldoende.

Zeg het maar Elspeet. Vinden we het samen vieren op Koningsdag echt belangrijk genoeg? Willen we weer zo’n fantastisch feest? Willen we weer een kinderavond? Willen we weer zo’n zinderende sterrit met aansluitend de onvolprezen lichtbak?
Laten we samen het dorp levendig en leefbaar houden. 

Laat wat van je horen via info@ove-elspeet.nl of bel ons:

Hesse Hoeksma: 06-57145241
Erik Hop: 06-51005030
Elsbeth Juffer: 06-12294994

05
jul

Acht zomeravondfietstochten Elspeet en Nunspeet

Al vele jaren worden door Woord en Daad comité Nunspeet/Elspeet de zomeravondfietstochten georganiseerd. Ook dit jaar staan de fietstochten door het prachtige gevarieerde Veluwse landschap weer op het programma. De verschillende routes hebben een lengte van 20 tot 25 km. Er kan gestart worden tussen 18.00 uur en 19.00 uur bij de Pineta aan de Elspeterweg 6 in Nunspeet op 9 en 23 juli en op 6 en 13 augustus, bij het 't Kerkerf achter de Hervormde Kerk in Elspeet op 9, 16 en 30 juli en op 13 augustus. Deelname kost € 2,50 en voor kinderen tot en met 12 jaar € 1,50, een gezin betaald maximaal € 10,-, dit is inclusief een consumptie na afloop.

De opbrengst van deze fietstochten is voor NEON - Nunspeet en ontwikkelingssamenwerking - ten behoeve van het Woord en Daad project Vakopleiding kansarme jongeren in Benin. Woord en Daad - in Nunspeet bekend van de Snuffelhal aan de Stationslaan, winkel in gebruikte goederen - is een stichting die gelden inzamelt ten behoeve van de allerarmsten in de derde wereld. Voor meer info www.WoordEnDaadNunspeet.nl, NeonNunspeet.nl.

19
jun

Nieuwe uitstraling De Brink

De opening van de Brink in Elspeet kreeg als openingshandeling een flinke waterdoop te verwerken. Tijdens de openingsspeech van wethouder L. van der Maas pompte de vrijwillige brandweer een flinke hoeveelheid water over de Brink vanaf de Apeldoornseweg. De eerste wateroverlast was zeker niet genoeg om het nieuwe riool echt te testen maar het gaf wel aan dat het water nu beter wordt afgevoerd.

Lees hier het volledige artikel in Nieuwsblad De Band.

19
jun

OPROEP; Wie bakt de lekkerste, mooiste, meest bijzondere appeltaart?

Voor de Boer'ndag op zaterdag 25 augustus worden nog appeltaartenbakkers gezocht.

Geef je op (dit is verplicht om me te kunnen doen) en wie weet mag je jezelf een jaar lang de appeltaartkoning(in) van Elspeet noemen. En ga je  met een leuke prijs naar huis! De taart bak je thuis en lever je in bij de biertent. In de middag wordt deze door een vakkundige jury beoordeeld. Opgeven kan via jannette71@hotmail.nl.

Voor meer informatie over de Boer'ndag, zie de pagina's op deze site.

08
jun

Parkeerplaatsen op en rondom De Brink in de blauwe zone

Voor de parkeerplaatsen op en rondom De Brink geldt vanaf heden een blauwe zone. Het gaat om de parkeerplaatsen op de Brink in Elspeet, op de Nunspeterweg tot het Kerkpad, op de Staverdenseweg tot en met huisnummer 3, op de Uddelerweg tot en met huisnummer 11, op de Binnenweg tot en met huisnummer 4, op de Apeldoornseweg tot en met  huisnummer 6 en op de Vierhouterweg tot en met huisnummer1.

Dit betekent dat uw auto daar maximaal twee uur mag staan op de parkeerplaatsen aangeduid met een blauwe streep en met gebruikmaking van de blauwe parkeerschijf.  De blauwe zone geldt op maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 18:30 uur en op koopavonden tot 21:30 uur.

Het college van B&W van de gemeente Nunseet heeft deze maatregel genomen om het parkeergedrag op de Brink en in de directe omgeving te regelen en het ongewenst lang parkeren tegen te gaan.

Ter gewenning aan de nieuwe situatie worden binnen de nieuwe blauwe zone in Elspeet de eerste weken waarschuwingen uitgedeeld. Vanaf 1 juli 2018 wordt  verbaliserend opgetreden.

04
jun

Rommelmarkt Oranjehof komt eraan

De rommelmarktcommissie van zorgcentrum Oranjehof gaat ook dit jaar een grote rommelmarkt organiseren. Deze rommelmarkt staat gepland op zaterdag 9 juni in en rond de locatie van het zorgcentrum. Deze rommelmarkt is zo ingericht dat iedere bezoeker hem alleen via de Gerrit Mouwweg kan betreden. De aanvang is 10:00 uur en om 14:00 uur stopt de verkoop, in de verwachting dat alles dan verkocht is.

 

Lees het hele artikel in De Band hier.

04
jun

Avond4daagse Elspeet

Maar liefst 4 avonden wandelen in en rondom Elspeet. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn 5 km en 10 km. Inschrijven kan op maandagavond 11 juni tussen 17.30 uur en 18.30 uur. Er wordt dagelijks gestart tussen 18.00 uur en 18.30 uur vanaf de Schapendrift. LET OP: NIEUWE STARTLOCATIE! Voor meer informatie mail naar ac-esvvolleybal@hotmail.com.

29
mei

Opening Brink met dorpsbarbecue

De Ondernemend Elspeet heeft, na overleg met de Gemeente Nunspeet, besloten de feestelijke opening van de nieuwe Brink te plannen op vrijdag 15 juni. Gezamelijk met de inwoners, ondernemers en gemeente wordt dan stilgestaan bij de metamorfose die het dorpscentrum heeft ondergaan.

De officiële opening is om 19.00 uur maar de dorpsbarbecue start al rond 18.00 uur. Deze avond wordt met muntjes gewerkt door de aanwezige horeca en deze zijn ter plaatse te verkrijgen. Over de verdere invulling wordt nog druk overlegd maar zet vrijdag 15 juni alvast in uw agenda.

De kinderen op de basisscholen en de peuterspeelzaal in Elspeet krijgen een bon voor een gratis ijsje af te halen bij ijssaleon De Brink. Kinderen die niet in Elspeet op school zitten kunnen een bon ophalen bij de muntverkoop op de Brink deze avond.

29
mei

Boeiende borrel over de plannen van coalitie SGP/GB/CU!

Nu met de presentatie van het coalitieakkoord de coalitieonderhandelingen in Nunspeet zijn afgerond, organiseren de SGP-jongeren een borrelavond over deze plannen op woensdag 20 juni 2018. Te gast zijn onderhandelaars en fractievoorzitters Harm Jan Polinder (SGP) en Martin Mol (Gemeentebelang). Zij gaan op deze avond in een informele setting in gesprek over de belangrijkste items uit het coalitieakkoord en over de vraag wat dit concreet betekent voor jongeren. Er is alle ruimte voor het stellen van vragen, discussie en ontmoeting onder genot van een hapje en drankje.

De borrel vind dit keer plaats in de sfeervolle borrellocatie 'De Koude Hoek' (Kleine Kolonieweg 22) te Elspeet. De SGP-jongeren heeft met deze borrel als doel om jongeren op een meer informele manier na te laten denken over actuele thema's, die een link hebben met de politiek. De avonden zijn niet alleen bedoeld voor de jongeren uit de SGP-achterban, maar juist iedere jongere is van harte welkom en iedere inbreng wordt gewaardeerd. 

Het bestuur van de SGP-jongeren kijkt er naar uit om jongeren uit Nunspeet en Elspeet te ontmoeten op deze borrel!

 

Wat: SGPJ-borrel 
Wie: Harm Jan Polinder –SGP Nunspeet en Martin Mol –GB Nunspeet 
Waar: 'De Koude Hoek', Kleine Kolonieweg 22 te Elspeet (informele setting!) 
Aanvang: 20:15 uur (vanaf 19:45 welkom) Vanaf ongeveer 21.15 gaan we borrelen.

28
mei

Schuurverkoop in Elspeet

Aan de Veenweg 55 in Elspeet vindt zaterdag 2 juni een grote schuurverkoop plaats. Onder meer wordt te koop aangeboden antiek, curiosa, emaille, boerenbond, huisraad en boeken. Maar ook paardentuigen en karren. Tevens wordt voor de inwendige mens gezorgd. De opbrengst hiervan is bestemd voor het kinderhospice in Barneveld en hospice De Regenboog in Nunspeet. De verkoop is van 09.30 tot en met 15.30 uur.

22
mei

Intercity tussen Elspeet en Vierhouten gaat weer rijden

Vanaf woensdag 23 mei rijdt ie weer elke woensdag en vrijdag tijdens de zomermaanden! De intercity tussen Vierhouten en Elspeet. De eerste rit vertrekt om 10.00 uur vanaf het Dorpshuis in Vierhouten. De trein zal 4x een ronde van ruim een uur maken. Onderweg kunt u uitstappen en later weer instappen als u wilt. En ook leuk: u kunt in Elspeet een kleine koffiepauze houden bij Molen de Hoop. Ze verkopen er ook leuke souvernirs voor het thuisfront. De bus rijdt langs verschillende hotels in Vierhouten. Bijvoorbeeld langs Rondje Vierhouten-deelnemer Hotel Vierhouten. Wist u trouwens dat de chaufeurs en de gidsen dit op vrijwillige basis doen? 

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio