Het nieuws uit Elspeet

06
apr

Oranjevereniging Elspeet organiseert een Sterrit op Koningsdag

We zijn verheugd dat we dit jaar toch wat te bieden hebben op koningsdag. Een ouderwetse sterrit in een ander jasje. Aanmelden kan tot en met 20 april 2021. Zie de flyer voor meer informatie.

Bekijk hier de bijlage: 20210427 Sterrit
15
mar

Oranjevereniging Elspeet organiseert een online workshop googelen

Oranjevereniging Elspeet organiseert op 24 april een online workshop googelen voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Zie de foto voor meer informatie, of kijk op de site van de Oranjevereniging. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 april.

15
dec

Kerstdag actie vervalt....

De geplande Kerstdagactie (17-12-2020) vervalt als gevolg van de nieuwe maatregelen die de overheid bekend heeft gemaakt. Mogelijk dat in 2021 rond de paasdagen een actiedag georganiseerd gaat worden.

10
okt

Ook Bakker Piet profiteert van nieuw bedrijventerrein in Elspeet

De ontwikkeling van het bedrijventerrein in Elspeet zorgt voor nieuw elan. Lees het artikel in De Stentor waarin Ondernemersechtpaar Van der Horst en Kees van den Bosch, voorzitter Ondernemend Elspeet, aan het woord komen.

06
okt

Ontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein Elspeet ter inzage

Al vele jaren wordt gesproken over de komst van een Bedrijventerrein in Elspeet. Ondernemend Elspeet heeft zich hier al die tijd intensief voor ingezet, maar was het wachten tot de gemeente deze stap kon gaan zetten. Eindelijk is het zover gekomen en zijn de plannen openbaar gemaakt. 

 

Onderstaand de eerste regels van de aankondiging die deze week door de gemeente naar buiten is gebracht.

In Elspeet is behoefte aan een kleinschalig bedrijventerrein. Het college van B&W ziet mogelijkheden om dit aan de Uddelerweg (ten zuiden van de supermarkt) te realiseren. Het perceel Apeldoornseweg 80 en gronden aan de Uddelerweg in Elspeet zijn voor deze ontwikkeling aangekocht.

Om deze ambitie vanuit het Collegeprogramma 2018-2022 te verwezenlijken moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Hiervoor is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Het plan ligt vanaf 7 oktober tot en met 17 november 2020 ter inzage in het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis.

 

Het volledige artikel met een schetsontwerp is te lezen op de site van gemeente Nunspeet.

Bekijk hier de bijlage: Schetsontwerp_bedrijventerrein_Elspeet
29
sep

Meer dan honderd activiteiten tijdens Noord-Veluwse Week van Duurzaamheid

Van 5 tot en met 17 oktober staat de regio Noord-Veluwe in het teken van de Week van Duurzaamheid. Inwoners van de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten kunnen meedoen aan leuke, duurzame kortingsacties of activiteiten als (online) workshops, adviesgesprekken en proeverijen van bedrijven en organisaties uit de regio. De Week van Duurzaamheid wordt georganiseerd door de zeven regiogemeenten en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

 

Door de kortingsacties en activiteiten kunnen inwoners ervaren hoe makkelijk en dichtbij een duurzaam leven is. Een groot aantal bedrijven heeft namelijk al (veel) duurzame producten of diensten in huis. Met de Week van Duurzaamheid brengen deze bedrijven dit extra onder de aandacht. Ook energiecoöperaties, natuur- en milieuverenigingen en inwonersinitiatieven leveren een bijdrage.


Stropdassen en boerenkaas
Inwoners uit de regio kunnen meedoen aan meer dan honderd activiteiten. Een greep uit de acties: een workshop over ontspullen en een ‘green fashion walk’ waarbij modellen kleding showen van materialen zoals fietsbanden en stropdassen. Ook op voedingsgebied worden er verschillende kortingsacties en proeverijen aangeboden. Denk aan producten als verpakkingsvrije groenten, biologische hutspotpakketten, scharrelvlees, boerenkaas en earth tea. Daarnaast is het mogelijk om in de hele regio kennis te maken met verschillende vormen van elektrische vervoer. Verschillende bedrijven bieden proefritten aan.


Verduurzamen woning

Voor de mensen die een stap willen maken met het verduurzamen van hun woning is er een energiespreekuur met gratis energieadvies. Daarnaast bieden bouwmarkten (in samenwerking met Veluwe Duurzaam) een kortingsactie op isolatiematerialen aan. Ook op het gebied van wooninrichting is er veel te doen: interieurarchitecten geven gratis advies, kringloopwinkels hebben kortingsacties en ook een aantal HEMA’s geeft korting op duurzame producten.

 

Gratis oplaadtimer

Tijdens de Week van Duurzaamheid staat op alle weekmarkten een kraam van Veluwe Duurzaam en de gemeente. Met een bon kunnen inwoners uit de regio gratis een oplaadtimer ophalen. Een oplaadtimer is een slimme stekker die apparaten op tijd uitschakelt. Meer informatie over de bon is te vinden op de website van de Week van Duurzaamheid.

 

Corona
Actuele informatie over de activiteiten en het coronavirus is te vinden op de website www.weekvanduurzaamheid.nl. Vanwege de coronamaatregelen is inschrijven voor sommige activiteiten verplicht. Dat kan ook via de website: www.weekvanduurzaamheid.nl/activiteiten.

12
sep

Opening gerenoveerde Boaz-Jachinschool in Elspeet

Zaterdag 12 september is door wethouder Van der Maas en enkele leerlingen van de school de openingshandeling verricht. Daarna konden de ouders van de leerlingen de resultaten van maanden  verbouwen met eigen ogen aanschouwen. Via een vaste looproute was een rondgang door het hele gebouw gemaakt. Aan het eind kregen alle kinderen een bouwplaat van de vernieuwde school om thuis hun eigen schoolgebouw na te kunnen bouwen.

 

Vanaf de kerstvakantie tot aan de zomervakantie hebben de leerlingen van de Boaz-Jachinschool in Elspeet in tijdelijke huisvesting les gehad. Het schoolgebouw is in die periode grondig onder handen genomen om het weer aan de eisen te laten voldoen die het onderwijs stelt aan een goed gebouw. Omdat een deel van de school een rijksmonument is, was dit best een uitdaging. Maar door een goede samenwerking tussen architect, aannemers en de school is het prima gelukt. De school beschikt over een nieuwe klimaatinstallatie, een ruime centrale hal en veel ruimten waar in groepen samengewerkt kan worden. Door gebruik van veel glazen verbindingen is het een zeer transparant en open gebouw geworden. Frisse kleuren in het interieur, samen met  bijzondere mooie wandtekeningen maken dat het een prettige omgeving is geworden om te leren en te werken. De Boaz-Jachinschool is de eerste in de rij van schoolgebouwen die de komende jaren vernieuwd gaan worden in de gemeente Nunspeet. Een mooie stap in de vernieuwing en verduurzaming van de onderwijshuisvesting in de gemeente Nunspeet.

15
mei

VVV kantoor opent haar deuren als Streekwinkel het Brandpunt

De opening is uitgesteld vanwege de Coronamaatregelen, maar het gaat er nu toch van komen. Op woensdag 3 juni opent Streekwinkel het Brandpunt haar deuren. De Streekwinkel is een voortzetting van het VVV kantoor waarin nu ook een groot aantal streekprodukten te verkrijgen zullen zijn.

In deze openingsweek staat een leuke boerenkar voor de deur waar allerlei sappen en streekprodukten geproefd kunnen worden, die verkrijgbaar zijn bij de Streekwinkel.

Openingstijden:

Dinsdag tm zaterdag 10.00 - 16.30 uur
Maandag gesloten ( muv vakanties 10.00 - 14.00)

 

Kom gerust een kijkje nemen!

21
apr

Even geen evenementen...

Vanavond is bekend geworden dat tot 1 september 2020 geen evenementen georganiseerd mogen worden. Zowel de zomermarkt (5 augustus) als de Boer'ndag (29 augustus) komen hierdoor te vervallen.

01
apr

Coronamaatregelen: Informatie voor ondernemers

Gemeente Nunspeet heeft een informatiepagina geopend op haar website met daarop relevante informatie voor inwoners en een speciale pagina voor ondernemers. Vanaf 1 april is aanvullend informatie beschikbaar gekomen voor de tozo-regeling binnen onze gemeente: Tijdelijke ondersteuning zelfstandige ondernemers. Check voor meer informatie www.nunspeet.nl/tozo om te zien welke rechten je als ondernemer hebt. 


Omdat de gemeente deze pagina's actueel houdt volstaan we hier met de verwijzing naar deze pagina.


Onderstaand een overzicht van ondernemingen die zijn gesloten als gevolg van de 'corona' maatregelen:
Onderstaande ondernemingen zijn niet gesloten, maar hanteren wel andere regels / openstellingstijden:
  • Eethuis De Posthoorn: normale opstellingstijden maar alleen afhalen na telefonische bestelling
  • Mus Bloem & Sfeer: normale opstellingstijden en bezorgt vanaf € 15,00 gratis in Elspeet
  • Geweermakerij Elspeet: alleen geopend op woensdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00
  • Juridisch adviesburo Bolier: overleg/besprekingen alleen via mail/teams,  geen bezoeken/besprekingen ter plaatse, fysiek dus gesloten maar digitaal niet. 

 

 

19
mar

Noodkinderopvang nu ook in Elspeet

Nadat eerder al Villa Kriskras in Nunspeet beschikbaar kwam is nu ook BSO Vrij Spel in Elspeet open voor ‘noodkinderopvang’. De noodopvang is bedoeld voor alle ouders (woonachtig in de gemeente Nunspeet) met werk in de cruciale functies (zoals genoemd op de Corona-site van het Rijk) die geen opvang voor hun kinderen hebben.

 

Aanmelden kan via e-mail: info@vrijspelelspeet.nl en telefoon: 06 42953608.

 

Ouders die in cruciale beroepsgroepen werken, moeten in eerste instantie zelf een oplossing voor kinderopvang zoeken. Is dit niet mogelijk, dan kunnen de kinderen terecht bij de noodopvang.

Kinderen die ziekteverschijnselen vertonen mogen niet naar de noodkinderopvang. Zij moeten thuis blijven.

05
mar

Spelt opent vernieuwde winkel

De winkel van Installatiebedrijf Spelt B.V. heeft de achterliggende weken een metamorfose ondergaan. Op zaterdag 7 maart kunt u allen een kijkje komen nemen naar het resultaat. Ze organiseren dan een open huis van 10:00 tot 15:00.

14
dec

Oliebollen- en appelflappenverkoop Elspeets Fanfare Korps

Het einde van 2019 is in zicht. Dat betekent dat er weer oliebollen en appelflappen gebakken worden door de leden van Elspeets Fanfare in samenwerking met Bakker Piet. De verkoop vindt plaats op de parkeerplaats van Plus Van der Horst in Elspeet op 28, 30 en 31 december. Vanaf 08.00 tot 17.00 uur kunt u daar terecht. Wilt u verzekerd zijn van een zak oliebollen of appelflappen? Mail dan naar actiecomite@elspeetsfanfare.nl of stuur een bericht via de Facebookpagina van Elspeets fanfare. Ook kunt u bellen naar 06-20733017 om uw bestelling door te geven.

14
dec

Hardloopcursus in aanloop naar Schapendriftrun 2020

In januari 2020 start een hardloopcursus in Elspeet onder deskundige begeleiding. Hiermee kun je op tijd fit zijn voor de Schapendriftrun op 21 maart 2021. Zie de poster voor meer informatie, of kijk op www.schapendriftrun.nl.

16
nov

Proef Elspeet in Winterlicht

Op initiatief van Ondernemend Elspeet en de Stichting Nunspeet Uit de Kunst wordt er op woensdag 18 december a.s. (van 18:00 tot 21:00) een proeverij georganiseerd in Elspeet bij verschillende restaurants. De deelnemende restaurants zijn Restaurant ’t Edelhert, Restaurant op de Brink en Pannenkoekenhuis 1760. Bezoekers kunnen tegen een kleine vergoeding genieten van culinaire hoogstandjes uit de verschillende keukens. Ook diverse winkeliers openen hun deuren op deze avond: ’t Bloemenhuus, Simons kleding, Drogisterij de Brink, MUS Bloem & sfeer, Bakker Piet, Plus van der Horst en het Optiekhuys. Bezoekers kunnen tijdens ‘Proef Elspeet in WinterLicht’ een gezellige winterse wandeling door ons dorp maken en ondertussen genieten van diverse lekkernijen en kerstinkopen doen. Het dorp wordt sfeervol ingericht, en er zal op diverse plaatsen een mooi kerstrepertoire klinken voor de bezoekers. Speciaal voor de kinderen zal er een huifkar door het dorp rijden om onze jonge bezoekers te vervoeren. Zij kunnen op verschillende plaatsen genieten van marshmallows die ze kunnen roosteren bij verschillende vuurkorven. Ook het Historisch Museum Elspeet opent deze avond haar deuren. Zij bieden deze avond een leuk programma, en verder is er voor alle bezoekers gratis warme chocomel. Er wordt een WinterLicht-kleurplaat verspreid via de huis-aan-huis post, waarmee kinderen een leuke verrassing kunnen krijgen tijdens WinterLicht. Omdat ieder gezin slechts een kleurplaat via de post ontvangt zijn meer exemplaren te verkrijgen bij Restaurant Op de Brink. Verder ontvangen alle inwoners van Elspeet begin december een zgn. strippenkaart in hun brievenbus. Op deze kaart staat een aantal strippen met leuke acties van diverse winkeliers. De strippen kunnen vanaf WinterLicht (18 dec.) t/m 11 januari 2020 verzilverd worden. Winkeliers worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan het evenement door hun winkel deze avond te openen. De organisatie denkt zo tijdens WinterLicht een mooi programma aan te bieden waarin ruim baan geboden wordt aan culinair genieten en sfeervol kerstshoppen en waarop u zelfs nog kunt cultuur snuiven in het Historisch Museum. Van harte welkom!

15
nov

5 jarig jubileum voor 't Bloemenhuus

Feest bij 't Bloemenhuus aan de Staverdenseweg in Elspeet. Ze vieren hun 5 jarig bestaan. En daarbij willen ze veel klanten laten meegenieten. Kom langs op 21, 22 of 23 november en maak kans op een leukte attentie of een prijs. Zie daarvoor de bijlage bij dit nieuwsbericht.

Bekijk hier de bijlage: Bloemenhuus 5 jaar
15
nov

Koninklijke onderscheidingen bij Brandweer Elspeet

Koninklijke Onderscheiding voor Amy Koetsier en Richard Kayim na 35 jaar en 22 jaar brandweervrijwilliger bij Brandweer Elspeet.


Afgelopen week kwam het team nog in actie tijdens een groots opgezette oefening waaraan meerdere hulpdiensten deelnamen. Zie hier een kort filmpje daarvan.

14
nov

Informatieavond Buurtpreventie Team Elspeet

Buurtpreventie Team Elspeet organiseert een interactieve informatieavond over veiligheid.
Heeft u vragen over verdacht gedrag?
Twijfelt u wanneer u de Politie en Buurtpreventie Team Elspeet moet inschakelen?
Wilt u te weten komen wat u kunt doen om Elspeet veilig te houden?
Kom 28 november naar Boerderij De Koude Hoek. Aanvang: 20.00 uur.
Wijkagent is ook aanwezig.

 

Volg het Buurtpreventie Team Elspeet via Facebook.

06
nov

Sinterklaas komt naar Elspeet!

Ja hoor, het is weer bijna zover. Sinterklaas komt op zaterdag 16 november aan in Nederland. En diezelfde dag komt hij óók naar Elspeet.

Net als vorig jaar hebben we de rondgang als het al donker is. Sinterklaas heeft lichtjessnoeren gekocht voor alle Pieten zodat ze goed te zien zijn in het donker. Jullie mogen dit ook doen zodat je goed zichtbaar bent op de weg. Sinterklaas vindt dat veiligheid boven alles gaat.

 

Jullie zijn allemaal van harte welkom om 18.00 uur bij het Kulturhus, daar komen Sinterklaas en de Zwarte Pieten ook naar toe. Zij worden welkom geheten door onze burgemeester van der Weerd. Meteen daarna is er een rondgang door het dorp met muzikanten van het Elspeets fanfarekorps en aansluitend, ongeveer 19.00 uur, is er een leuke voorstelling in het Kulturhus voor alle jonge kinderen.

 

Tot ziens bíj en ín het Kulturhus!!

29
okt

Inloopavond kruising Staverdenseweg Nachtegaalweg

Op donderdagavond 7 november tussen 19:30 en 21:00 uur is er een inloopavond in de Boaz-Jachinschool aan de ds. Kalshovenweg 15 in Elspeet om de aanwonenden en belangstellenden te informeren over de werkzaamheden aan de kruising Staverdenseweg-Nachtegaalweg.

Tijdens hevige regenbuien blijft er opstuwend water voor de kruising Staverdenseweg-Nachtegaalweg staan. Omdat het water niet snel genoeg afgevoerd kan worden, ontstaan er verkeersonveilige situaties voor weggebruikers en overlast voor aanwonenden. Om het water sneller af te voeren, heeft de gemeente Nunspeet drie varianten uitgewerkt die de waterproblematiek aanpakken. Deze varianten willen we met u bespreken.

In alle varianten wordt een infiltratieriool aangelegd dat het water opvangt en infiltreert in de bodem. De Nachtegaalweg wordt iets verlaagd en 'op 1 oor gelegd' wat betekent dat de weg iets helt, zodat het water er aan een kant afloopt. Dit wordt gedaan om het regenwater te geleiden naar een nog aan te leggen greppel - naast het toekomstige medische centrum - naar het achterliggende weiland. Hier wordt een groene retentie (verdieping in het weiland begroeit met gras) gemaakt die het regenwater kan bergen en laten infiltreren. Bij te veel regen kan het water afstromen via de achterliggende beek richting de Merelweg.

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio