Het nieuws uit Elspeet

26
nov

Elspeets Mannen Ensemble presenteert nieuwe CD

Beste zangliefhebber,

Donderdag 15 en vrijdag 16 oktober heeft het Elspeets Mannen Ensemble een nieuwe cd opgenomen in de Sint Maartenskerk te Tiel. Deze cd met als titel “ ’k Blijf Hem prijzen in mijn lied” zal eind november uitkomen.In de voorverkoop (tot 5 december) is deze te bestellen voor € 15,00 (exclusief € 2,50 verzendkosten, in Elspeet wordt deze zonder meerkosten thuis afgeleverd). Vanaf 5 december wordt de verkoopprijs van de cd € 17,50.

Voor verdere informatie en bestellen kunt u terecht op onze website:

www.elspeetsmannenensemble.nl/

19
nov

Wintergroen Elspeet

Het centrum van Elspeet is weer klaargemaakt voor de winter door Hoveniersbedrijf Stip. Het groen rondom het VVV-kantoor is weer gesnoeid. Tevens is het onkruid verwijderd en is het blad opgeruimd. Binnenkort volgt nog een laatste bladruimronde.

Ook de bakken bij het VVV kantoor zijn weer opgevuld met beplanting voor de winter. Winterheide in combinatie met violen zorgt voor een kleurrijke en groene uitstraling voor de winterperiode. Ook de bloembak op De Brink in Elspeet is voorzien van nieuwe beplanting. Het groen kan de winter in!

Het mooi en kleurrijk houden van het groen in het centrum van Elspeet is een project van Elspeet Vitaal. Ondernemers en vereniging zorgen op deze manier voor een aantrekkelijk dorp!

16
nov

Slagwerkensemble zoekt zangers en zangeressen voor Ad-Hoc Koor

Op zaterdag 5 maart 2016 hoopt Elspeets Fanfare Korps weer haar jaarlijkse voorjaarsconcert te organiseren in ‘t Kulturhus in Elspeet. Het A-slagwerkensemble o.l.v. dirigent Wibrand van Norel is op dit moment al druk bezig met de voorbereidingen van het programma. Gezien het enorme succes van een aantal jaren terug hebben zij het plan opgevat een paar stukken uit te voeren in samenwerking met een gelegenheidskoor.

Om dit mogelijk te maken roepen zij alle zangers en zangeressen uit Elspeet en omgeving op om (weer) met hen mee te doen! Het 4-stemmige gelegenheidskoor zal o.l.v. dirigent Dick van Asselt op maandagavond repeteren in ’t Kulturhus van 19:30u. tot 20:30u. en de eerste repetitie zal plaats vinden op maandag 11 januari. 

In 6 repetities worden de liederen ingestudeerd en daarnaast zullen er een paar repetitiemomenten gepland worden i.s.m het slagwerkensemble. De kosten voor deelname bedragen 2 euro per repetitie, dit om de kosten te dekken. Een ieder die belangstelling heeft kan zich aanmelden, graag vóór 12 december, bij Heidi van de Ridder (heidivanderidder@live.nl) o.v.v. gelegenheidskoor EFK, je naam, emailadres en telefoonnummer. Kun je zingen, zing dan met ons mee en meld je aan!

10
nov

Sinterklaas komt ook naar Elspeet

Sinterklaas komt ook naar Elspeet!

 

Ja hoor, het is weer zover. Sinterklaas is bijna in Nederland en ook dan komt hij ook naar Elspeet, en wel op zaterdag 21 november.

Alle kinderen zijn allemaal van harte welkom om 13.00 uur bij het Kulturhus, daar komen Sinterklaas en de Pieten ook naar toe en zij worden dan welkom geheten door onze  burgemeester Van Hemmen.

Meteen daarna is er een rondgang door het dorp en aansluitend, ongeveer 14.00 uur, is er weer een leuke voorstelling in het Kulturhus, voor alle jonge kinderen.

Jan Klaassen en Katrijn zijn ook weer van de partij bij dit feest en zij nodigen net als vorige jaren Sinterklaas en zijn Pieten uit in hun huisje.

Maar is dat wel zo? Zijn Jan Klaassen en Katrijn er wel? De Klimpiet en de Regelpiet maken steeds een ruzie. De twee Grapjespieten bedenken allerlei grapjes. Wat is er toch aan de hand? Wil je dat graag weten? Kom dan naar het Kulturhus om dit zelf te zien en mee te maken.

Na de voorstelling is er gelegenheid om met Sinterklaas en zijn Pieten op de foto te gaan; papa of mama heeft hiervoor vast wel een fototoestel bij de hand.

Tot ziens bij het Kulturhus!

19
okt

Inspirerende video van De Diamant van Midden Nederland

Voor wie De Diamant van Midden Nederland nog niet kent. Bekijk het inspirerende filmpje  hier.

Meer behoefte aan informatie over De Diamant en waarom we genomineerd zijn door het Samen Sterker Fonds van de Rabobank. Laat het ons weten! Kijk ook op de website van de Diamant.

06
okt

Elspeter ondernemers over Gresbo Post: professioneel en sociaal bedrijf

Henk van den Hardenberg verkoopt in zijn winkel aan de Staverdenseweg in Elspeet zo ongeveer alles op het gebied van technische en huishoudelijke artikelen. Naast lokale inwoners weten ook de vele recreanten de winkel te vinden.

Op de bovenverdieping heeft Jan Bronkhorst zijn bedrijf Confix Bedrijfskleding. Hij levert bedrijfskleding, schoenen, veiligheidsmaterialen en promotieartikelen aan vele bedrijven in de wijde omgeving.

Een half jaar geleden besloten beide heren om met Gresbo Post in zee te gaan. En daar hebben ze geen moment spijt van gehad. Integendeel, ze wilden graag hun positieve ervaring delen omdat ze er zo enthousiast over zijn en in de hoop dat anderen ook op deze manier maatschappelijk willen ondernemen.

Jan Bronkhorst: “Want waar vind je mensen die zo enthousiast en betrokken hun werk doen als bij Gresbo Post! Er is nog nooit iets mis gegaan terwijl ik toch wekelijks vele pakketten met bedrijfskleding verstuur naar mijn klanten. Kortom, we zijn heel tevreden over de service en de mensen van Gresbo Post”.

Henk van den Hardenberg: “Ik had al eens iets over Gresbo Post gehoord. Dus toen ze belden voor een kennismaking, waren ze van harte welkom. Ze hadden een goed verhaal: enerzijds is het een professioneel opgezet bedrijf, anderzijds bieden ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leuk werk in een vertrouwde omgeving. Die combinatie spreekt ons aan.”

Jan Bronkhorst: “Ik kan vooral het directe contact en de korte lijnen waarderen. En het meedenken met de klant. Zo kwam hier al snel een gezamenlijke Gresbo-brievenbus te staan waar ook nog een aantal andere Elspeetse ondernemers hun poststukken in deponeren. Een medewerker van Gresbo Post haalt aan het eind van de dag alle poststukken op en zorgt voor de frankering en verzending. Dat scheelt ons allemaal een rit naar het postkantoor. En aan het eind van de maand ontvang je een overzichtelijke rekening. Kortom, we krijgen een prima service voor een prijs die zelfs iets voordeliger is dan wat we gewend waren”.

Inclusief Gresbo Post startte ruim tien jaar gelden als sociale onderneming vanuit de Inclusief Groep in Nunspeet en heeft circa 100 medewerkers, eigen postvestigingen in de regio en een landelijke bezorging met 24-uurs dekking. Voor zendingen buiten de eigen regio werkt Gresbo Post samen met PostNL. Die service kost niets extra en zorgt ook niet voor vertraging. Naast post behoren ook mailings, digitalisering, koeriersritten, het samenstellen van promo-pakketten en pakketbezorging tot het dienstenpakket. Inmiddels heeft Gresbo Post ruim 400 klanten, waaronder het St. Jansdal Ziekenhuis en de Rabobank.   

Inclusief Gresbo Post is onderdeel van de Inclusief Groep NV, sociale ondernemer en biedt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor meer informatie: Inclusief Gresbo Post, Inge Meeuse of Harry Hoorn, tel. 0341 -274 246, www.gresbo.nl

22
sep

Nieuwe eigenaren Optiekhuys Elspeet

Optiekhuys Elspeet zet de deur open voor alle ondernemers van Elspeet e.o.

Op vrijdagavond 2 oktober 2015 van 18:00-21:00 uur bent u van harte welkom in de winkel om kennis te komen maken met Johan en Annette Schreuder, de nieuwe eigenaren van Optiekhuys Elspeet.

Ook heeft u dan de gelegenheid om Richard v.d. Steeg de hand te drukken die elders zijn optiek carrière voortzet.

We kijken ernaar uit om onze kennis en ervaring in de optiek in te zetten voor de mensen in Elspeet en omgeving, maar ook om bij te dragen aan een bloeiende middenstand.

We vinden het daarom leuk om met u, onze collega-ondernemers, kennis te maken en we hopen op een goede samenwerking.

Tot dan!

Johan en Annette Schreuder
Optiekhuys Elspeet
Nachtegaalweg 1
8075 AW Elspeet

29
aug

Fantastische Boer'ndag in Elspeet

Het weer zat enorm mee op deze zaterdag. Al vroeg liet de zon zich zien en die is de hele dag gebleven. Dat zorgde ervoor dat veel mensen een kijkje namen op de Boer'ndag. Met bijna 3.000 betalende bezoekers mag wel gesteld worden dat het aan belangstelling niet heeft ontbroken.

Vanaf 10 uur werd het marktterrein gevuld met de bezoekers die hun weg naar Molen de Hoop hadden weten te vinden. Bij de bijna 70 kramen en standplaatsen konden ze vast wel iets van hun gading vinden. In het middenterrein werden gedurende de dag verschillende demonstraties verzorgd door de brandweer en Hondenclub P.H.V. de Mecheldrift uit Elspeet. Ook was er een leuke en interactieve roofvogelshow waar de kinderen die aanwezig waren aan konden deelnemen.

Traditiegetrouw is de klompentocht gelopen. Ruim 30 lopers waagden zich, op hun houten schoeisel, aan een tocht van ruim 11 kilometer over de heidevelden en door de bossen rondom Elspeet. Met de huidige kleur op de hei een bijzonder leuk vermaak op deze zonnige dag.

Muzikale sferen werden gebracht door de Elspeetse Fanfare en het shantykoor de Meulezangers die vanaf de belt bij de molen van zich lieten horen.

Dit jaar was het ringsteken er weer. 3 jaar is dit niet het geval geweest. Twee enthousiaste elspeetse dames hebben de organisatie hiervan op zich genomen en dat hebben ze zeer goed gedaan. 24 aanspanning hebben de ritten uitgereden  en daar zijn de volgende winnaars uitgekomen:

1e prijs beste steker: Gerwine Knoppersen uit Nijkerk en Laura Ridder, met hun Hackney
2e prijs beste steker: Hans Smorenburg uit Elspeet en Britt Smorenburg als steekster, met hun tweespan Welsh Cob.
3e prijs beste steker: Rianne Pul uit Ermelo en Esther Pul als steekster, met hun  Shetlander/Dartmoor kruising.
'best gaande geheel': Erik Wildeman uit Hardewijk en Monique Dominicus als steekster, met hun Fries
'meest authentieke geheel': Evert ten Hove uit Ermelo en Teunie Bouwman als steekster met hun Tweespan KWPN'ers
Originaliteitprijs: Daphne van Middendorp uit Ermelo en Laura Koppe als steekster, met hun Welsh pony
Aanmoedingsprijs: Anne-jen Overeem uit Staverden en Lianne Hofman als steekster met hun Shetlander pony

Als organisatie kijken we terug op een bijzonder geslaagd evenement waarbij Elspeet zich prima op de kaart heeft gezet. Een leuke impresse van de hele dag is te zien op de site nunspeet.nu en in de foto's onder dit bericht. André Dorst heeft ook bijzonder mooie foto's gemaakt.U kunt deze bekijken op zijn pagina en hier is ook de mogelijkheid om foto's te bestellen. Als u zelf nog leuke foto's heeft van dit evenement en deze beschikbaar wilt stellen, wordt dit zeer op prijs gesteld. U kunt deze mailen naar info@ov-elspeet.nl.

Op naar volgend jaar!

22
jul

Veel bezoekers op 1e Zomermarkt

Vandaag is de eerste zomermarkt georganiseerd door de Ondernemersvereniging Elspeet aan de Staverdenseweg. Vanaf vroeg in de ochtend zijn verschillende kinderen al aanwezig om hun plaatsje voor de kleedjesmarkt in te richten. De markt is om 11 uur van start gegaan en vanwege het mooie weer is gelijk al sprake van een drukbezochte markt, waarvan het bezoek doorliep tot een uur of vijf. Op woensdag 12 augustus volgt nog een zomermarkt.

Zie de foto's voor een eerste impressie 

15
jul

Elspeet Vitaal zorgt voor een Vitaal Elspeet

Sinds enige tijd is in Elspeet een aantal mensen vanuit verschillende belangengroepen met elkaar in gesprek om de vitaliteit van Elspeet te versterken. Het initiatief is ontstaan vanuit contacten tussen de Dorpsvereniging en de Ondernemersvereniging.

Samen met vertegenwoordigers van het Kulturhus en de Stichting Historisch Museum Elspeet komen ze regelmatig bij elkaar en bespreken ontwikkelingen in Elspeet en onderzoeken mogelijkheden om de leefbaarheid en de economische en sociale vitaliteit te versterken.

Recent is hiervan een concrete uitwerking van zichtbaar geworden. Rondom het VVV kantoor zijn bloembakken verschenen en de groenvoorziening heeft een grondige onderhoudsbeurt ondergaan. Op de Brink is een boomstam als bloembak geplaatst met kleurige planten daarin. Dit is tot stand gekomen door participatie van betrokken ondernemers uit Elspeet. Houthandel de Ruiter leverde het hout, ’t Bloemenhuus de planten en Hoveniersbedrijf Stip heeft dit alles vakkundig geplaatst en uitgevoerd. Op de foto tonen ze trots het resultaat.

Het centrum van Elspeet heeft hierdoor een aantrekkelijke uitstraling gekregen. Dit is al menigeen opgevallen als we afgaan op berichten die langs zijn gekomen op twitter en facebook. Ook de toerist weet dit te waarderen en spreekt zijn waardering hiervoor uit. De gemeente Nunspeet heeft meegedacht en had het volle vertrouwen dat betrokken partijen dit tot een goed einde zou brengen.

Een mooi voorbeeld van onderlinge samenwerking en burgerparticipatie zoals door de overheid wordt gepromoot. Ook de inwoners kunnen hier hun steentje aan bijdragen door ervoor te zorgen dat de bloemen en planten goed te zien blijven en ze niet als souvenir mee naar huis te nemen.

10
jul

Ook genoten van het Schaapscheerdersfeest?

Zaterdag 4 juli zijn de schapen van de elspeetse kudde van hun vacht ontdaan. Daarbij was een gezellige markt aanwezig met aantrekkelijke aanbiedingen voor de bezoekers. De fanfare kwam langs voor een gezellige noot en ook de Tolzangers hebben van zich laten horen.

Ondanks het warme weer zijn veel mensen een kijkje komen nemen. Dat blijkt ook wel uit filmpjes die gemaakt zijn. RTV Nunspeet heeft een leuke collage gemaakt van de dag en ook Foto van de Biezen heeft leuke beelden gemaakt. Beide zijn te bekijken via onderstaande links:

RTV Nunspeet

Foto van de Biezen

27
jun

Een dorp in het groen verdient een mooie, groene uitstraling

Elspeet wordt nog groener!

Vanuit de samenwerking tussen de Ondernemersvereniging en Dorpsvereniging Elspeet ontstaat binnenkort een zeer aantrekkelijk centrum in Elspeet. Beide nemen deel aan een overlegplatform genaamd Vitaal Elspeet en daarin is het initiatief ontstaan om het centrum van Elspeet aantrekkelijker te maken voor de bewoners en bezoekers.

Samen met enkele ondernemers (leden van de Ondernemersvereniging Elspeet) is een plan uitgewerkt om de groenvoorziening rondom het VVV kantoor en aan het begin van De Brink een frisse en verzorgde uitstraling te geven. Dit plan is bij de gemeente Nunspeet neergelegd om te toetsen of het past in de beelden en plannen die zij hebben. En dat bleek allemaal goed in elkaar te passen.

Dinsdag 16 juni begon oveniersbedrijf Stip met het onderhoud van de groenvoorziening rondom het VVV kantoor. Vorige week zijn natuurlijke plantenbakken geplaatst. Aan het begin van de Brink (aan de kant van de Uddelerweg) zal komende week een passende bloembak verschijnen. Deze wordt op maat gemaakt door Houthandel de Ruiter en van mooie planten voorzien door 't Bloemenhuus.

Een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen verschillende verenigingen en ondernemers uit Elspeet. Dit met het doel om Elspeet vitaal te houden!

22
jun

Project 'De Stakenberg, een natuurbeleving' afgerond

Na driekwart jaar zijn de werkzaamheden van het project 'De Stakenberg, een natuurbeleving' afgerond. Diverse partijen hebben meegedacht over de verbetering van dit gebied, zoals bewoners, gebruikers en bedrijven. In nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, het Gelders Landschap, de gemeente Ermelo en de Regio Noord-Veluwe is deze input verwerkt in de contourennota 'De Stakenberg, een natuurbeleving'.
De provincie Gelderland heeft vanuit het regiocontract 2012-2015 een financiële bijdrage geleverd.

De bezoeker van het natuurgebied Stakenberg wordt welkom geheten met speciale borden, er zijn parkeerplaatsen aangelegd en picknickbanken geplaatst. Daarnaast is de speelweide uitgebreid met een natuurlijk speelbos, waar ook het startpunt begint van een gemarkeerde wandeling. Door deze facelift kan de bezoeker de natuur beleven in alle rust, ruimte en veiligheid. De opening van de vernieuwde Stakenberg vond vandaag plaats. Wethouder van de gemeente Nunspeet, Gert van den Berg, verrichtte de openingshandeling. 

17
jun

Met 59 kinderen een leuke middag

Vanmiddag was het dan eindelijke zo ver. Een moeder vertelde dat de kinderen hier vol ongeduld op zaten te wachten. Maar nu staat de bus er dan toch en gaan we vertrekken naar Elburg.

Na een korte rit met 59 kinderen arriveerden wij bij de speulhoeve. Wat een feest was dat!!! Al die springkussens, hindernisbanen en spelletjes.

De begeleiding (Peter Kuyper, Tiem van der Steeg met dochter Harma en Eefje Huisman) hebben alleen maar limonade en snoep uitgedeeld. Voor de rest hadden ze er geen kind aan, iedereen vermaakte zich prima maar wat een dorst had iedereen van al dat gespring.

Om half vijf aten we met elkaar patat en een ‘krokodel’ zoals een van de kinderen dat noemde. (de keuze tussen een frikandel en een kroket!)

Daarna weer naar Elspeet, de moeders weer blij dat iedereen veilig thuis was. “volgend jaar gaan we weer” werd als afscheid geroepen!

15
jun

24 juni weer een Repair Café in Kulturhus Elspeet

Woensdag  24 juni is het Kulturhus Elspeet wederom open voor het Repair Café. Van 13.30 tot 16.00 uur bent u van harte welkom om kapotte artikelen te laten repareren. Er zijn in ieder geval mensen aanwezig met verstand van verstel werk (naaiwerk), elektrische apparaten en houten spullen, maar ook met andere zaken kunt u terecht. Heeft u niets te repareren, dan kunt u toch gezellig een kopje koffie komen drinken.

Een geweldig initiatief voor en door Elspeters, om duurzaamheid te bevorderen en samenwerking te stimuleren. Er zijn meerdere  locaties in de gemeente Nunspeet waar het Repair Café voor u klaarstaat  om u te helpen.

Voor de locatie in Elspeet geld elke 4e woensdagmiddag van de maand. Informatie kunt u verkrijgen bij www.kulturhuselspeet.nl of bij mevr. L. van Norel 06-19448307.

09
jun

Avond4Daagse in Elspeet

De avondwandelvierdaagse in Elspeet wordt gehouden van 15 tot en met 18 juni. De organisatie is in handen van ESV Volleybal. Men kan vijf of tien kilometer lopen. De start is elke avond tussen 18.00 en 18.30 uur bij Sporthal Op de Heide, aan de Uddelerweg 98 Elspeet. Inschrijven kan op maandag 15 juni vanaf 17.30 uur bij de sporthal. Het inschrijfgeld is 4 euro.

23
mei

Cheque uitgereikt aan museum door Ondernemend Elspeet

Zaterdag 23 mei werd bij het museum in wording een grote thermometer onthult. Deze thermometer staat symbool voor de inzamelingsactie die is gestart om het kapitaal bij elkaar te vergaren dat nodig is om een aanvang te kunnen maken met de verbouwing van de voormalige brandweerkazerne aan de Nunspeterweg in Elspeet.

Doelstelling is om een bedrag van € 30.000 bij elkaar te krijgen. Een begin is al aanwezig vanuit de donateursgelden en eenmalige giften die zijn ontvangen voor een bedrag van € 5.000.

Omdat Ondernemend Elspeet het van groot belang vindt dat dit museum van de grond komt heeft een aantal leden het verzoek gedaan om dit initiatief financieel te ondersteunen. Dit verzoek is door bestuur en het overgrote deel van de leden overgenomen en daarom konden voorzitter Kees van den Bosch en secretaris Arie Bakker het bestuur van de stichting deze morgen verrassen. Zij brachten een cheque mee ter waarde van maar liefst € 2.500 waardoor de thermometerstand direct al een sprong kon maken op weg naar de doelstelling. 

20
mei

Museum in Elspeet weer stap dichterbij

De jarenlange wens om in Elspeet een museum te realiseren, is weer een stap dichterbij gekomen. Onlangs nam de gemeenteraad van Nunspeet unaniem het besluit om de voormalige brandweerkazerne in Elspeet te verkopen aan de Stichting Historisch Museum Elspeet.

Het bestuur beoogt een informatief en interactief museum en informatiecentrum, waarin ook de naastliggende VVV en de Kleine Heivlinder in het gebouw worden ondergebracht. Het huidige VVV-kantoortje kan dan worden gesloopt, zodat de ramenrij van het oude schoolgebouw meer mooi in het zicht komt.

Om deze plannen uit te voeren is uiteraard behoorlijk wat geld nodig. Het bestuur is heel blij met de opstelling van de gemeente Nunspeet die -naast het mogelijk maken van de aankoop van het gebouw- samen met de provincie 60.000 euro subsidieert. Daarnaast zijn verschillende fondsen aangeschreven voor een bijdrage in de inrichtingskosten.

Maar ook de bevolking van Elspeet zal moeten aantonen dat zij de komst van dit museum van belang vindt. Vanaf 23 mei tot 27 juni wordt er een publieksactie gehouden waarmee mensen hun steentje bij kunnen dragen. Daarvoor zijn kaarten in de vorm van een bouwsteen gemaakt. Het bestuur en vrijwilligers zullen deze bouwstenen huis-aan-huis verkopen. De bouwstenen vormen tevens het bewijs dat je de Stichting steunt en dat je die gift mag aftrekken voor de belasting, want de stichting heeft de ANBI-status.

Met deze actie hoopt het bestuur 35.000 euro bij elkaar te halen.

De aftrap van de actie vindt plaats op zaterdag 23 mei. Om 11.00 uur hoopt burgemeester Van Hemmen bij het toekomstige museumgebouw het startsein te geven. Middels een thermometer die bevestigd wordt op het gebouw wordt continu de tussenstand van de actie aangegeven.

Het bestuur nodigt u hartelijk uit om deze aftrap mee te maken. Kom daarom tegen elf uur zaterdagmorgen 23 mei naar de voormalige brandweerkazerne om uw belangstelling te tonen.

Het zal maar kort duren en daarna start direct de verkoop van de bouwstenen.

12
mei

Yoga kennismakingscursus bij NewShape op Landgoed Stakenberg

Vanaf 3 juni 2015 wordt er een cursus van 5 yogalessen door NewShape georganiseerd onder begeleiding van Baukje van Elten (www.baukjevanelten.nl)

Yoga beoefenen in deze stressvolle tijden, is een prachtige manier om je lichaam en je geest te ontspannen.

Door bewust te worden van je adem, word je je ook bewuster van je lichaam en de spanningen die worden vastgehouden. Door middel van oefeningen en adem worden er spanningsgebieden uitgenodigd om los te laten en zo kan je energie weer vrij stromen. Hierdoor voel je je vitaler en tegelijk meer ontspannen.

Hatha Yoga is een klassieke yogavorm vanuit een filosofische gedachte over lichamelijk en geestelijk welbevinden. Ha betekent ‘zon’, Tha betekent ‘maan’, en Yoga betekent  ‘samenvoegen’.  In Hatha yoga worden lichaam en geest samengebracht in een logische balans. De adem vormt een belangrijke verbinding tussen beiden.

Bij mooi weer vinden de yogalessen heerlijk in de natuur plaats, bij slecht weer wijken we uit naar een ruimte in het hotel.

Alle materialen zijn tijdens de cursus aanwezig. Het is prettig om gemakkelijk zittende kleding te dragen.

Data:

Woensdag 03-06-2015
Woensdag 10-06-2015
Woensdag 17-06-2015
Woensdag 24-06-2015
Woensdag 01-07-2015

Tijd:

Van 19.30-20.30 uur

Kosten:

Cursus van 5 avonden: € 50,- per persoon
Losse les: € 12,50 per persoon

Reserveren is gewenst en kan via: 
info@newshapebeautyandwellness.nl of 06 22 72 33 80

08
mei

Dereguleringsloket is open

Gemeente Nunspeet toetst momenteel haar eigen regelgeving op noodzaak, uitvoerbaarheid en naleefbaarheid.

In maart heeeft een aantal verenigingen, waaronder Ondernemend Elspeet, hiertoe deelgenomen aan een bijeenkomst over deregulering en burgerparticipatie op het gemeentehuis.

 Tijdens deze bijeenkomst is aangekondigd dat een dereguleringsloket gelanceerd wordt, waarbij iedereen ideeën voor bijvoorbeeld het afschaffen of vereenvoudigen van regels, maar ook het vereenvoudigen van formulieren kan aanleveren. Het loket is online! Via www.nunspeet.nl/minderregels kunnen ideeën/problemen ingediend worden.

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio