Het nieuws uit Elspeet

30
jun

Vernieuwingen bij Mennorode

Waar begin dit jaar het restaurant, Grand Café de Schaapskooi en de lounge al werden opgeknapt, zijn nu ook de eerste zalen in een nieuw jasje gestoken. De muren hebben een frisse kleur gekregen en ook de decoratie is aangepast om het geheel een eigentijdse uitstraling te geven. Benieuwd naar het eindresultaat? Kom gerust eens bij ons langs, we geven u graag een rondleiding!

Nieuw lunchconcept

Sinds korte tijd zijn we overgestapt op een nieuw lunchconcept. Om met de tijd mee te gaan en beter aan de wensen van onze gasten te voldoen, serveren we nu diverse luxe belegde broodjes tijdens het lunchbuffet. Door efficiënter met ingrediënten om te gaan, wordt de voedselverspilling bovendien aanzienlijk verminderd. Een belangrijke stap in de uitvoering van ons duurzaamheidsbeleid!

Buiten vergaderen

Als eens gedacht aan vergaderen in de buitenlucht? Dat belooft resultaat, want ‘buiten zijn’ verhoogt de productiviteit en vooral ook de creativiteit. Bij Hotel & Congrescentrum Mennorode houdt u uw bijeenkomst, vergadering, training, of brainstormsessie ook nog eens op een prachtige locatie. Zo zit u in amfitheater 'De Kuilhegge' bijvoorbeeld letterlijk in het bos. Uiteraard met de service die u van ons gewend bent!

Najaarsbijeenkomst

Heeft u uw bijeenkomst voor het najaar al geregeld? Of het nu gaat om een kleinschalige vergadering, een creatieve brainstormsessie of een meerdaags congres, we helpen u graag met de voorbereidingen! U bent van harte welkom voor een afspraak op locatie, zodat we persoonlijk alle mogelijkheden met u kunnen bespreken. Maak direct een afspraak via 0577 - 498 111 of info@mennorode.nl. 

27
jun

Nieuw VVV-kantoor Elspeet gaat open tijdens het Schaapscheerdersfeest

Het vernieuwde VVV-kantoor in Elspeet wordt zaterdag 2 juli, tijdens het traditionele schaapscheerdersfeest, geopend om half tien door burgemeester Breunis van de Weerd van de gemeente Nunspeet. Onderdak wordt gevonden in het nog op te richten oudheidkundig museum.

Dat de aankleding van het kantoor in Elspeet nu is gewijzigd heeft mede te maken met de komst van de Stichting Nunspeet uit de Kunst. Dat is ook verantwoordelijk voor de metamorfose van het kantoor in Nunspeet. Officie manager Sigrid Quatfass van de VVV: ,,Lange tijd is er niets gewijzigd aan het interieur, dat mocht dus weleens gebeuren na zo veel jaar. Gekozen is voor een kunstzinnige en professionele uitstraling. Tijdens de opening in Elspeet rijdt hier het toeristisch treintje tussen het VVV-kantoor en de schaapskooi en is de VVV/Nunspeet uit de kunst op dit laatste punt met een raam aanwezig.

De voorlichting aan inwoners en toerist wordt, door de Stichting Nunspeet uit de kunst nu professioneel aangepakt waar men onder de vlag van het Veluws Bureau voor Toerisme weinig eigen initiatief mocht tonen. Sigrid: ,,Dat maakte dat wij tamelijk onzichtbaar waren voor de ondernemers. De VVV is gered door de komst van de Stichting Nunspeet uit de kunst, opgericht door enkele ondernemers."

Het schaapscheerdersfeest is traditioneel op de eerste zaterdag van juli en betreft een gezamenlijk evenement van de Stichting Schaapskudde Gemeente Nunspeet en Ondernemend Elspeet. Tussen negen en vier uur kan het publiek terecht bij de schaapskooi aan de Stakenbergweg. Met daaromheen een markt met veel producten, van kleding tot en met eten en drinken, informatie over de schaapskudde maar ook veel kramen die hierop aansluitend. Rondom de kooi zijn verschillende demonstraties en zijn de herders aanwezig voor een toelichting. In verband met het feest is de Stakenbergweg afgesloten tussen de Nunspeterweg en de Nachtegaalweg. 

24
jun

Zomeravondfietstochten in Elspeet

Al vele jaren wordt door Woord en Daad comité Nunspeet/Elspeet de zomeravondfietstochten georganiseerd. Ook dit jaar staan de fietstochten door het prachtige gevarieerde Veluwse landschap weer op het programma. De verschillende routes hebben een lengte van 20 á 25 km. Er kan gestart worden tussen 18.00 uur en 19.00 uur bij 't Kerkerf achter de Dorpskerk in Elspeet op 4, 11 en 25 juli en op 8 augustus.

Deelname is €2,50 en voor kinderen tot en met 12 jaar €1,50, een gezin betaalt maximaal €10,-, dit is inclusief een consumptie na afloop. De opbrengst van deze avonden is bestemd voor het project moeder- en kindzorg van "Woord en Daad" in Haiti. Woord en Daad - in Nunspeet bekend van de Snuffelhal aan de stationslaan, winkel in gebruikte goederen - is een stichting die gelden inzamelt ten behoeve van de allerarmsten in de derde wereld. Voor meer info www.WoordEnDaadNunspeet.nl. 

23
jun

Glasvezel voor buitengebied de Veluwe weer een stap dichterbij

Ongeveer 2,5 jaar geleden hebben vijf inwoners van de Noord-Veluwe de Stichting Breedband Noord-Veluwe opgericht met als doel om snel internet in de buitengebieden van de Veluwe te realiseren. Op 22 juni tekenden zij met (Communication Infrastructure Fund) CIF en gemeenten op de Noord- en Oost-Veluwe een convenant, die maakt de weg vrij om met de inschrijfperiode en de aanleg van start te gaan.

Na veel onderzoekswerk heeft de Stichting Breedband hiervoor een haalbare en betaalbare oplossing gevonden. Met CIF en elf gemeenten zijn er afspraken voor de aanleg van snel internet. De ambitie is om met de aanleg van een glasvezelnetwerk 40.000 aansluitingen in het buitengebied op de Veluwe te realiseren. In de afgelopen maanden is hierover overeenstemming bereikt met elf gemeenten op de Veluwe over de aanleg van glasvezel. Dit zijn zeven Noord-Veluwse gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten, aangevuld met Apeldoorn, Brummen, Epe en Voorst. Burgemeester A. Hoogendoorn van Oldebroek en portefeuillehouder Breedband van Regio Noord-Veluwe is zeer content met deze stap: “Ik vind het mooi dat dit het resultaat is van een burgerinitiatief. Een aantal inwoners uit onze regio vond snel internet zo belangrijk dat zij zich hebben verenigd in een stichting. Dit onderwerp hebben ze op de agenda van de gemeentebesturen gekregen. En kijk nu, we staan aan de start van de realisatie. We kunnen ook niet meer zonder digitale verbindingen. Snelle en betrouwbare verbindingen zijn onmisbaar voor de leefbaarheid en voor de bedrijvigheid. Nu alle grote kernen op de Noord-Veluwe voorzien zijn van glasvezel, richten we onze aandacht op de buitengebieden.”

50% moet meedoen


De afspraken van CIF met de gemeenten gaan over onder andere vergunningen, leges en graafdieptes. Er wordt dit jaar nog gestart met de inschrijfperiode in het eerste deelgebied. Het doel is dat de aanleg eind 2018 in de elf gemeenten is afgerond.
De voorwaarde om te kunnen starten met de aanleg is wel dat minimaal 50% van de inwoners in het buitengebied moet meedoen. Dit betekent dat ze een abonnement bij een van de dienstaanbieders moeten afnemen. De inwoners kunnen kiezen uit diensten van verschillende aanbieders. Waarschijnlijk dezelfde als nu ook op het glasvezelnetwerk actief zijn; Caiway, CBizz, Fiber, Solcon en WeServe. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de bewoners een vastrechtvergoeding van € 9,95 per maand. Pas als die 50% wordt gehaald, volgt de aanleg.

De volgende stappen

De elf gemeenten vormen een uitgestrekt gebied. Het is daarom gewenst dat de realisatiefase goed gecoördineerd wordt. Hiervoor wordt een stuurgroep ingesteld met vertegenwoordigers van de gemeenten, CIF en de Stichting Breedband. Eén van de eerste stappen zal zijn om het gebied te clusteren in werkgebieden van ongeveer 3.000 aansluitingen. Daarnaast onderzoeken aannemers de komende maanden het gebied (´schouwen’) zodat de ruim 5.000 kilometer lange glasvezel zo efficiënt mogelijk aangelegd kan worden. Deze factoren zijn belangrijk om de uiteindelijke kosten zo laag mogelijk te houden. 

16
jun

Aanvullend onderzoek naar aanwezigheid van vleermuizen en huismussen in Elspeet

Komt er een bedrijvenstip in Elspeet, ja of nee. Om daar antwoord op te geven gaat de gemeente Nunspeet een aanvullend onderzoek ecologisch onderzoek uitvoeren. Het richt zich vooral op de aanwezigheid van vleermuizen en huismussen.

De kosten bedragen vierduizend euro. Het onderzoek is wel seizoensgebonden en daarom wordt er haast achter gezet. Ook al om het proces tot de aanleg van de bedrijvenstrip te komen niet te vertragen.

14
jun

Vrijwilligers gezocht voor het toeristentreintje!

Beste inwoners van Elspeet,

Het treintje wat u vast al in Nunspeet heeft zien rijden komt op de woensdag en vrijdag in Vierhouten en Elspeet rijden. Dit mede op initiatief van Ondernemend Elspeet. Een aantrekkelijke route is in voorbereiding waarbij de bezienswaardigheden in Elspeet zeker worden bezocht. Ook worden daarbij toelichtingen opgesteld die de chauffeurs handvatten geven om de bezoekers een en ander te vertellen over Elspeet en deze bezienswaardigheden.

Het treintje is een verbinding tussen deze twee gezellige plaatsen en is geheel gratis. Om dit alles in goede banen te leiden en het treintje te kunnen laten rijden zijn we nog op zoek naar chauffeurs die op vrijwillige basis het treintje willen besturen.

In Nunspeet is het een groot succes en staan de chauffeurs in de rij, dit moet ons dus ook lukken daar ben ik van overtuigd. Lijkt je dit leuk om te gaan doen neem dan contact op met Arie Bakker (info@elspeet.org of 06-51174868) of Jeannette Beelen (06-12978482).  Het treintje gaat waarschijnlijk rijden van juli tot en met oktober. Daarna gaan we kijken of het geslaagd is en we hier een vervolg aan kunnen geven.

14
jun

AUTOWASDAG STEPHANOS

Op d.v. zaterdag 25 juni hoopt werkgroep Stephanos weer haar jaarlijkse autowasdag te houden. Deze wordt gehouden bij “het Kerkerf” rond de Dorpskerk aan de Nunspeterweg. We beginnen om 9.00 u. en gaan door tot 15.00 u. U kunt u auto weer laten wassen voor € 7.50 en grotere auto’s en bussen € 10.00. Tijdens het autowassen kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie/thee met evt. iets lekkers erbij. Ook hebben we weer enkele verkoopkramen met o.a. de bekende fotokaarten, fruit, gebedstegeltjes, bloemenkrukjes enz. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd d.m.v. patat, broodje hamburger en haring. Komt allen om uw auto weer te laten wassen en onze kramen te bezoeken. Dit alles voor onze naaste in Malawi en Zambia. U heeft kunnen lezen dat de honger en het voedseltekort in Malawi schrijnend is.

We hopen u allen deze dag te ontmoeten.
WERKGROEP STEPHANOS

Bekijk hier de bijlage: poster stephanos
08
jun

Hoveniersbedrijf Stip 'Snoeit voor Leven'

Veel VHG-hoveniers leveren een bijdrage aan de strijd tegen kanker door mee te doen aan de actie 'Snoeien voor Leven'. Bij hun werkzaamheden staat in de maanden juni, juli en augustus de taxus centraal. Uit het snoeisel van de Taxus baccata - de meest voorkomende taxussoort - wordt baccatine gewonnen, een belangrijke grondstof voor chemotherapieën. Hoveniers knippen en verzamelen de jonge scheuten. Eén kubieke meter snoeisel levert genoeg baccatine op voor één chemotherapeutische behandeling.

Op de Veluwe neemt hoveniersbedrijf Stip deel aan de actie. Henriekus Stip: ,,Iedereen kent in zijn familie of vriendenkring wel mensen die met die akelige ziekte worden geconfronteerd. Door verzamelen en inleveren van taxussnoeisel dragen we bij aan het laag houden van de kosten van een chemotherapie. Het is mooi om - via ons eigen vak - een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen kanker."

De hoveniersbedrijven werken bij de actie 'Snoeien voor Leven' samen met de stichting Vergroot de Hoop. Deze stichting neemt het transport van het snoeisel voor haar rekening. Ook particulieren kunnen bij Hoveniersbedrijf Stip in Elspeet Taxus snoeiafval inleveren, op werkdagen en zaterdagmorgen kan het snoeiafval worden gebracht. 'Snoeien voor Leven' is een initiatief van VHG, branchevereniging voor ondernemers in het groen.

Voor vragen voor de actie 'Snoeien voor Leven': www.hoveniersbedrijfstip.nl of tel. 0577-491851. 

01
jun

Oranjehof blij met nieuwe 'Oranjehofbus'

Zorgcentrum Oranjehof ontving afgelopen week de nieuwe rolstoelbus. De Oranjehof is blij met de tweede bus en met de vele vrijwilligers, de chauffeurs en bijrijders (totaal 38 personen) die er voor zorgen dat de bezoekers vervoerd worden. Ook de Rabobank heeft Oranjehof een mooi cadeau gegeven: Drie jaar lang mag Oranjehof een bedrag van 1500 euro per jaar aan kosten voor de brandstof bij hen declareren. Bezoekers maakten hun eerste rit en Rabobank ambassadeur Arie Bakker bood Oranjehof het cadeau aan. 

26
mei

Avondvierdaagse van 13 tot en met 16 juni 2016

Loop je ook mee? Van 13 t/m 16 juni organiseert ESV Volleybal de avond4daagse in Elspeet.

Vier avonden kan er 5 of 10 kilometer worden gewandeld. Inschrijven kan op maandagavond tussen 17.30-18.30 uur bij Sporthal Op de Heide. Inschrijfgeld bedraagt € 4,00. Starten kan iedere avond tussen 18.00-18.30 uur. Voor meer informatie: ac-esvvolleybal@hotmail.com 

 

Locatie:
Uddelerweg 98, Elspeet
Sporthal Op de Heide
Elspeet

25
mei

Opnieuw Zomerfeest in Elspeet

Vereniging Elspeetse Feesten (VEF) is druk in de weer met de voorbereidingen om de zomervakantie in te luiden met een gezellig zomerfeest waar verschillende activiteiten zijn voor jong en oud. Op zaterdag 9 juli om 16.00 uur begint het feest aan de Maatweg. Er zijn verschillende activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

Net als vorig jaar zal de touwtrekwedstrijd het grootste evenement zijn. Hiervoor kunnen de teams zich aanmelden via de site www.elspeetsefeesten.nl Tijdens de eerste editie hadden al tien teams zich ingeschreven. Na alle positieve berichten hoopt het bestuur van VEF dat veel vriendengroepen, families, sportteams of collega's zich inschrijven voor het touwtrekken. Een team bestaat uit 6 tot 8 leden en het inschrijfgeld is 50 euro per team. Dit is inclusief een entreebewijs voor het avondprogramma. Voor de kleintjes wordt een speelveld gemaakt. Hiervoor is een deal gesloten met PDR Verhuur uit Elspeet. Er wordt die dag een speelplein gemaakt voor de kinderen met verschillende springkussens. PDR wil op het zomerfeest graag laten zien wat hij de laatste jaren allemaal heeft geïnvesteerd om de kinderen te kunnen vermaken. Ook is een aantal ondernemers die graag een steentje willen bijdragen om het een mooi Zomerfeest te laten worden. De vijf sterren slagerij gaat zorgen voor de BBQ, Amicitia voor het drinken en de familie Beijert zal voor het ijs zorgen.

Vanaf 20.00 uur is er een live optreden van de band 'Dakkeraf'. Van Nederpop naar Rock, hits van nu en nog veel meer. Drie mannen op het podium, drie instrumenten en drie stemmen; genoeg voor een dijk van een geluid. Vanaf de eerste minuut is het feest. Dakkeraf werkt 'aanstekelijk' wordt vaak gezegd.

Voor verdere informatie: www.elspeetsefeesten.nl Of kijk op de Facebookpagina van Elspeetse Feesten 

17
mei

Bloemenactie op 27 mei door Elspeets Fanfare Korps

Op vrijdagavond 27 mei aanstaande hopen de leden van het Elspeets Fanfare Korps weer bij u aan de deur te komen. Vanaf 18.00 uur verkopen zij prachtige rozen en chrysanten. Deze bloemen zijn te koop in diverse, vrolijke kleuren. De bloemen zijn afkomstig van ’t Bloemenhuus uit Elspeet. Steunt u Elspeets Fanfare Korps door het kopen van een bos bloemen? 


De actie wordt georganiseerd door het actiecomité van de muziekvereniging, bereikbaar via: actiecomite@elspeetsfanfare.nl

09
mei

Gratis kunstexpositie in Elspeet

De komende maanden is er een gratis kunstexpositie te bezichtigen in Elspeet. In Hotel en Congrescentrum Mennorode hangen tot en met 2 augustus bijzondere kunstwerken van Marjon den Engelsman, Kerstin Dauth, Magdalena de Coninck en Inge van Boven.

De kunstwerken van de vier exposanten hangen verspreid in de gangen van het hotel: bij binnenkomst ontvangen bezoekers een informatiefolder met de route en een overzicht van alle werken. De tentoonstelling is vrij toegankelijk en de kunstwerken zijn te koop.

De vier kunstenaars hebben allen een eigen manier van werken, wat zorgt voor een grote verscheidenheid aan kunstwerken. Zo laat Marjon den Engelsman zich inspireren door opgravingen, legendes en mythes met fascinerende schilderijen als resultaat. De Zwitserse Kerstin Dauth werkt met goudmengsels en creëert daarmee unieke kunstwerken. Een geheel andere stijl van schilderen is te zien in het werk van Magdalena de Coninck. Haar schilderijen, ontstaan vanuit verwondering voor de natuur, zijn spontaan en expressief. Tot slot exposeert Inge van Boven met beelden (zogeheten Moodies) en kleine KOMkadoos. Meer informatie over de expositie en openingstijden van Hotel en Congrescentrum Mennorode zijn te vinden op www.mennorode.nl. 

03
mei

Rommelmarkt bij Oranjehof op zaterdag 11 juni 2016

De rommelmarktcommissie organiseert op zaterdag 11 juni 2016 van 9:00 uur tot 14:00 uur weer een grote rommelmarkt. Er is dan veel te koop in en om Oranjehof zoals meubels, woondecoratie, boeken, binnen- en buitenplant en allerlei overige gebruiksartikelen.
Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd. Zo is er koffie met appelgebak, advocaat, patat, frikandel, kroket, knakworst, pannenkoeken en gebakken vis. En ook zelfgemaakte melkmoes, deze is alleen op bestelling verkrijgbaar. Bestellen bij de Oranjehof tot zaterdag 4 juni, kosten: € 4,50 per liter. De bestelling is af te halen op donderdagmiddag 9 juni vanaf 12:00 uur bij Oranjehof.
Heeft u nog mooie en bruikbare spullen voor deze rommelmarkt, neem dan gerust contact op met Wim de Ruiter (06-53538110) en het wordt bij u opgehaald. 

30
apr

Burgemeester Van Hemmen opent jongerenruimte in Elspeet op 12 mei

Burgemeester Van Hemmen zal op donderdag 12 mei het nieuwe onderkomen van het JongerenOntmoetingsPunt ”De Werf” in Elspeet openen. Dat heeft de Stichting Historisch Museum Elspeet bekend gemaakt. Het JOP krijgt zijn onderkomen in ”Het Brandpunt”, de oude brandweerkazerne.

Van Hemmen zal om 18.45 uur de openingshandeling verrichten. De Elspeetse jongeren hebben dan weer een eigen ruimte nadat op het terrein van de voormalige gemeentewerf een nieuwe brandweergarage werd gebouwd.

De Stichting Historisch Museum Elspeet heeft de oude kazerne weer het aanzien gegeven van het oorspronkelijke gebouw, een school. Binnen zijn drie ruimten gecreëerd, een museumruimte, het JOP en een winkeltje. In de museumruimte zal op een eigentijdse manier een aantal aspecten van de geschiedenis van Elspeet worden weergegeven. Aan de realisatie van de inrichting wordt momenteel hard gewerkt.

Het bij het gebouw gelegen winkeltje ”De Heivlinder” komt in ”Het Brandpunt”. De VVV-functie verhuist mee. Het oude gebouw wordt afgebroken, zodat ”Het Brandpunt”, net als vroeger de school, dan weer de aandacht trekt.

Het museumgebouw kwam tot stand met financiële bijdragen van de gemeente Nunspeet, de Provincie Gelderland en de eigen dorpsgenoten. Tijdens de verbouw en nu, bij de afwerking en inrichting, is veel vrijwilligerswerk verricht. Ook de toekomstige gebruikers van het JOP droegen hun steentje bij.

30
apr

Zorgverleners in het zonnetje bij Mennorode

Zorgverleners worden zondag 10 juni in het zonnetje gezet tijdens het Zin in Zorg Festijn. Hotel en conferentiecentrum Mennorode en zorgorganisatie Reliëf organiseren gezamenlijk het event waaraan zorgverleners uit heel Nederland gratis mogen deelnemen. Het event vindt plaats bij Hotel Mennorode te Elspeet: vanaf 10.00 uur staat de dag geheel in het teken van 'zin in zorg'.

Om zorgverleners te inspireren, zijn er de hele dag muziek, persoonlijke verhalen, inspirerende voorbeelden, interessante lezingen en workshops met onder meer singer-songwriter Matthijn Buwalda, motivator Rikko Voorberg en stiltetrainer Mirjam van de Vegt.

PROGRAMMA

Aan het ochtendprogramma wordt, naast Buwalda en Voorberg, tevens meegewerkt door bestuurder Enny Hoenselaar, TV-presentator Leo Fijen en zorgethica Marije Stegenga. Zij zullen deelnemers inspireren over hoe je met zin kunt werken in de zorg. Persoonlijke verhalen, muziek en interessante voorbeelden geven inspiratie over hoe zorgverleners aandacht kunnen hebben voor hun eigen bezieling en hoe ze goede zorg kunnen verlenen. In de middag is er een markt met interessante producten voor zingeving in de zorg en is er een veelzijdig aanbod van workshops en activiteiten.

Omdat het event is georganiseerd om zorgverleners te bedanken voor hun inzet, is de toegang tot het Zin in Zorg Festijn gratis. Deelnemers hoeven alleen te betalen voor de lunch. Meer informatie en aanmelden kan op www.mennorode.nl. 

30
apr

Foto's festiviteiten Koningsdag beschikbaar

De foto's van de verschillende festiviteiten op en rond koningsdag zijn beschikbaar op de website van de Oranjevereniging Elspeet.

28
apr

Plus van der Horst vanaf 13 mei op vriidagavond langer open

Vanaf vrijdag 13 mei houdt Plus van der Horst de deuren op vrijdag langer open. Klanten kunnen dan tot 21 uur hun boodschappen doen.

28
apr

Herdenken in Elspeet op 4 mei 2016

Op woensdag 4 mei 2016 vindt de jaarlijkse herdenking van de slachtoffers uit de tweede wereldoorlog plaats.

 

Op de dag vliegt om 14:35 uur een Lancaster/Dacota over het monument aan de Schaarweg.

 

's Avonds vindt de herdenking plaats op de algemene begraafplaats aan de Uddelerwerg om 19:30. Belangstellenden kunnen zich verzamelen bij de parkeerplaats aan de achterzijde van de algemene begraafplaats aan de Molenweg.

27
apr

Bertus van den Hoorn lid in de Orde van Oranje Nassau

Burgemeester Dick van Hemmen heeft op dinsdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de 67-jarige Bertus van den Hoorn uit Elspeet. Van den Hoorn is 34 jaar vrijwilliger op school in Elspeet, eerst op de Boazschool, later op de Boaz-Jachinschool.

Hij is 20 jaar koster, de eerste jaren in de Hervormde dorpskerk, nu in de Hersteld Hervormde kerk in Elspeet. Naast zijn kosterschap deed en doet hij veel vrijwilligerswerk in en om de kerk. Van den Hoorn is maar liefst 45 jaar koorlid van het mannenkoor 'Con Amore' en zet zich in deze vereniging ook in voor vele activiteiten. Van 1975 tot 1996 was hij bestuurslid van de Oranjevereniging in Elspeet. In de jaren 1980 en 1990 was hij koor- en bestuurslid van 'Elspeets Gemengde Zangvereniging' alsook bestuurslid van de Dorpsvereniging in Elspeet. Ook als organisator voor de stemgelegenheid in Elspeet is Bertus al 20 jaar actief. Zo regelt hij onder andere de opbouw van de stemhokjes, verwarming, koffie en thee, vloerbedekking en route- en bewijzeringsborden. Van den Hoorn doet zijn werk met veel inzet en enorme overgave. Uren kent hij niet; het is allemaal vrijwilligerswerk. Om die reden heeft hij een welverdiende onderscheiding ontvangen genaamd: Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Met deze onderscheiding werd Bertus door burgemeester Dick van Hemmen gefeliciteerd. Onder het toeziend oog van echtgenote, kinderen en vrienden kreeg Bertus van den Hoorn zijn lintje. Van allen kreeg hij de felicitaties en wensten hem nog vele goede en gezonde jaren toe waarin hij zich ongetwijfeld zal blijven inzetten als vrijwilliger. 

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio