Het nieuws uit Elspeet

25
jul

Treintje van Stichting Nunspeet uit de Kunst gaat rijden in Elspeet

Woensdag 27-07-2016 is het dan zover. Het toeristentreintje van Stichting Nunspeet uit de Kunst gaat rijden in Elspeet. De route start om 10:00 in Vierhouten bij het Dorpshuis en via de Vierhouterweg, Maatweg en Nunspeterweg komt deze omstreeks 10:30 bij de schaapskooi aan de Stakenbergweg. Dit is dan gelijke de eerste halte in Elspeet. Vandaar vervolgt de trein de route via de Nachtegaalweg, Staverdenseweg en de Molenweg naar molen De Hoop, waar de tweede halte zich bevindt. Vanaf de Molen keert de trein terug naar de Staverdenseweg en gaat via de Gerrit Mouwweg, de ds. Kalshovenweg en de Nunspeterweg naar het VVV Agentschap. Hier bevindt zich de derde halte van Elspeet. Via de Uddelerweg en Vierhouterweg keer de trein terug naar het Dorpshuis in Vierhouten.

 

De totale route neemt ongeveer een uur in beslag. De vertrektijden in Vierhouten liggen tussen 10:00 en 15:00 en de route wordt vijfmaal per dag gereden. Tussen 12:30 en 13:30 laadt de trein zich op bij de molen en genieten de chauffeurs van hun lunch. Dit op zowel de woensdag en de vrijdag voor de periode tot en met september. De trein wordt bestuurd door vrijwilligers. Vanuit Elspeet zijn dat nu in ieder geval Aart Koster en Kees van Voorst, de overige komen nu nog uit Vierhouten. Vrijwilligers vanuit Elspeet zijn dan ook nog van harte welkom. Ze kunnen zich melden bij een van deze chauffeurs of Jeannette Beelen van Molen de Hoop.

 

In de bijlage een folder met daarop de route en de vertrektijden bij de haltes.

Bekijk hier de bijlage: poster-dienstregeling-2016-elspeet-vierhouten
20
jul

Zomermarkt in Elspeet op 3 augustus 2016

Op woensdag 3 augustus organiseert de Ondernemersvereniging Elspeet de bekende zomerbraderie in het centrum van Elspeet met aantrekkelijke koopjes. Deze zomermarkt vindt plaats op de Staverdenseweg midden in het dorp. De zomermarkt begint om 14:00 uur en gaat door tot 21:00. Hier worden dan ruim 60 kramen geplaatst met daarnaast nog aanbieders die hun koopwaar vanuit een andere opstelling aanbieden. En ook enkele oude ambachten zijn aanwezig om de bezoekers te vermaken met hun kunsten van de ambten van weleer.

Net als voorgaande jaren is een kleedjesmarkt aanwezig, waar inwoners uit Elspeet hun overtollige waren aan de man kunnen brengen. Hier kunt u tegen een zeer schappelijke prijs eigenaar worden van iets dat u al lang had willen kopen. Vanaf 13:00 uur is deze toegankelijk en zal op grasveld en de parkeerplaats voor het Kerkerf worden uitgezet. Als je hier aan deel wilt nemen, kun je je aanmelden bij Vlijm Auto’s en Fietsen. De inschrijvingskosten bedragen € 5,00 en deze dienen bij inschrijving te worden voldaan. De plaatsen van ongeveer 4 bij 4 meter worden door de organisatie toegewezen op basis van de inschrijvingen. Let er wel op dat de bereikbaarheid met een auto beperkt is.

 

De Staverdenseweg is deze dag tussen 09:00 en 23:00 afgesloten tussen de Nunspeterweg en de Gerrit Mouwweg. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

05
jul

Treintje ook naar Elspeet en Vierhouten

Het toeristentreintje gaat binnenkort op de woensdag en vrijdag ook rijden richting Vierhouten en Elspeet. De moeilijkheid lag even in het feit dat het treintje niet over de provinciale weg mocht rijden. De St. Nunspeet uit de Kunst is het gelukt om nu een ontheffing te krijgen, zodat het toch kan.

Wel is het zo dat alleen de chauffeur dan in het treintje mag rijden wanneer de provinciale weg wordt aangedaan. Vanaf molen De Hoop worden de passagiers door Elspeet en naar Vierhouten gebracht. Dit gebeurt in de periode juli tot en met september. Voor Vierhouten hebben zich al vijf chauffeurs aangemeld. De organisatie hoopt ook chauffeurs in Elspeet te vinden.

De vertrektijden zijn 's ochtend om 10 en 11.00 uur. In de middag zal dat 13.00, 14.00 en 15.00 uur zijn, tussen Elspeet en Vierhouten vice versa. Overleg over de tijden is dus altijd mogelijk. Men kan zich melden bij Jeanet Beelen op het telefoonnummer: 06- 129 78 482.

04
jul

Zomerfeest staat in de startblokken

Vereniging Elspeetse Feesten is klaar met de voorbereidingen om de zomervakantie in te luiden met een gezellig feest. Het Zomerfeest is op het terrein aan de Maatweg in Elspeet.

In verband met minder deelnemende teams wordt het middagprogramma aangepast. We starten nu vanaf  18.30 uur met de Touwtrekwedstrijden. Er zal voor de kinderen wel een springkussen zijn, maar alle verdere (kinder)activiteiten vervallen.  Vanaf 18.30 zijn er drankjes en een warme hap verkrijgbaar bij de bar. Dit wordt wederom verzorgd door een aantal ondernemers die graag hun steentje willen bijdragen om er een waar zomerfeest van te maken. Zo zal de Vijf Sterren Slagerij zorgen voor de BBQ, Amicitia voor het drinken en familie Beijert zal voor het ijs zorgen.

Vanaf 20.00 uur zal er een live optreden zijn van de band ‘DAKKERAF’.  

Van Nederpop naar Rock, hits van nu en nog veel meer. Bij ‘Dakkeraf gaat altijd het dak eraf! Drie mannen op het podium, drie instrumenten en drie stemmen; genoeg voor een dijk van een geluid. Vanaf de eerste minuut is het feest, de beuk erin en gaan!

‘Dakkeraf’ werkt “aanstekelijk” wordt vaak gezegd want iedereen doet mee met de bekende nummers die op zijn Dakkerafs worden gebracht. Vol energie, humor en samen met het publiek wordt elke show van ‘Dakkeraf’ dan ook een knaller om niet snel te vergeten. ‘Dakkeraf’ is tevens bekend van verschillende top 100 noteringen met eigen nummers en vele radio- en tv-optredens, o.a. bij “Life 4 You” en “Hart voor Muziek” op tv en de “Gielmobiel” op 3Fm.

Het zomerfeest staat en valt met het weer. Mocht de regen spelbreker zijn dan wordt het hierboven  gepresenteerde programma gehouden in het Kulturhus (met uitzondering van het springkussen). Entree: €7,50 p.p. Voor kinderen tot 12 jaar gratis, 12 t/m 18 jaar €5,00 p.p. in de voorverkoop zijn de kaartjes 5,00.

02
jul

Opening VVV-Agentschap Elspeet

Het nieuwe VVV-agentschap in Elspeet is zaterdag 2 juli geopend door burgemeester Van de Weerd van de gemeente Nunspeet. Dit nieuwe onderkomen staat pal naast het oude gebouwtje dat nu op de slopershamer wacht.

Het VVV-Agentschap valt onder Stichting Nunspeet uit de kunst en kent dezelfde uitstraling als de vestiging in Nunspeet die eerder deze week ook feestelijk werd geopend. Om de samenwerking in de gemeente Nunspeet te versterken werkt deze stichting samen met de verschillende ondernemersverenigingen in de kernen, zo ook met Ondernemend Elspeet. Het toeristische treintje was voor deze dag speciaal naar Elspeet gekomen om de bezoekers van het schaapscheerdersfeest vanuit het centrum naar de schaapskooi te vervoeren en bracht aan het begin van de morgen de burgemeester naar deze opening. Na enkele welkomstwoorden door Gert Vis, bestuurslid van Nunspeet uit de kunst, zijn de deuren geopend voor het aanwezig publiek en kon met het prachtige interieur aanschouwen. 

 

Kijk hier voor een korte impressie.

02
jul

Schaapscheerdersfeest had wat last van de regen

De eerste zaterdag van juli worden de schapen van de elspeetse kudde traditiegetrouw met de hand geschoren. En organiseert Ondernemend Elspeet een gezellige braderie. Helaas viel vandaag een enkele bui waardoor het terrein wat drassig was en de schapenvacht nat en plakkerig. Maar de scheerders hebben de klus toch op tijd weten te klaren.

 

Kijk hier voor een korte impressie.

01
jul

Boer’ndag Elspeet volop in voorbereiding

Zaterdag 27 augustus organiseert een commissie van enthousiaste mensen namens Ondernemend Elspeet wederom de Boer’ndag op het land rondom molen De Hoop aan de Molenweg. En dit jaar met een nieuwe en bijzondere attractie: Elspeets Kampioenschap Grasmaaien (“mei’en mit de zeisem”). En ook de toertocht met oude tractoren wordt in ere hersteld. Verder staan de klompentocht en het ringsteken ook op het programma.  En natuurlijk staan veel kramen opgesteld op de fair bij de molen waar bezoekers iets van hun gading kunnen bemachtigen. De fair begint om 10:00 uur en zal om 16:00 worden afgesloten om de voorbereidingen te treffen zodat het ringsteken om 17:30 kan beginnen op de Oude Hof. Om dit alles in goede banen te leiden heeft de commissie versterking gekregen. Op de foto staan ze gemoedelijk naast elkaar. Dit jaar is een special pagina beschikbaar waar de informatie voor de Boer'ndag beschikbaar komt: Boer'ndag 2016.

Rond 17 augustus volgt de Boer’ndag special waarin het volledige programma is opgenomen en achtergrondartikelen bij de verschillende activiteiten. Wilt u verder op de hoogte blijven van de voorbereidingen volg ons dan via facebook en bekijk deze site met regelmaat,

30
jun

Vernieuwingen bij Mennorode

Waar begin dit jaar het restaurant, Grand Café de Schaapskooi en de lounge al werden opgeknapt, zijn nu ook de eerste zalen in een nieuw jasje gestoken. De muren hebben een frisse kleur gekregen en ook de decoratie is aangepast om het geheel een eigentijdse uitstraling te geven. Benieuwd naar het eindresultaat? Kom gerust eens bij ons langs, we geven u graag een rondleiding!

Nieuw lunchconcept

Sinds korte tijd zijn we overgestapt op een nieuw lunchconcept. Om met de tijd mee te gaan en beter aan de wensen van onze gasten te voldoen, serveren we nu diverse luxe belegde broodjes tijdens het lunchbuffet. Door efficiënter met ingrediënten om te gaan, wordt de voedselverspilling bovendien aanzienlijk verminderd. Een belangrijke stap in de uitvoering van ons duurzaamheidsbeleid!

Buiten vergaderen

Als eens gedacht aan vergaderen in de buitenlucht? Dat belooft resultaat, want ‘buiten zijn’ verhoogt de productiviteit en vooral ook de creativiteit. Bij Hotel & Congrescentrum Mennorode houdt u uw bijeenkomst, vergadering, training, of brainstormsessie ook nog eens op een prachtige locatie. Zo zit u in amfitheater 'De Kuilhegge' bijvoorbeeld letterlijk in het bos. Uiteraard met de service die u van ons gewend bent!

Najaarsbijeenkomst

Heeft u uw bijeenkomst voor het najaar al geregeld? Of het nu gaat om een kleinschalige vergadering, een creatieve brainstormsessie of een meerdaags congres, we helpen u graag met de voorbereidingen! U bent van harte welkom voor een afspraak op locatie, zodat we persoonlijk alle mogelijkheden met u kunnen bespreken. Maak direct een afspraak via 0577 - 498 111 of info@mennorode.nl. 

27
jun

Nieuw VVV-kantoor Elspeet gaat open tijdens het Schaapscheerdersfeest

Het vernieuwde VVV-kantoor in Elspeet wordt zaterdag 2 juli, tijdens het traditionele schaapscheerdersfeest, geopend om half tien door burgemeester Breunis van de Weerd van de gemeente Nunspeet. Onderdak wordt gevonden in het nog op te richten oudheidkundig museum.

Dat de aankleding van het kantoor in Elspeet nu is gewijzigd heeft mede te maken met de komst van de Stichting Nunspeet uit de Kunst. Dat is ook verantwoordelijk voor de metamorfose van het kantoor in Nunspeet. Officie manager Sigrid Quatfass van de VVV: ,,Lange tijd is er niets gewijzigd aan het interieur, dat mocht dus weleens gebeuren na zo veel jaar. Gekozen is voor een kunstzinnige en professionele uitstraling. Tijdens de opening in Elspeet rijdt hier het toeristisch treintje tussen het VVV-kantoor en de schaapskooi en is de VVV/Nunspeet uit de kunst op dit laatste punt met een raam aanwezig.

De voorlichting aan inwoners en toerist wordt, door de Stichting Nunspeet uit de kunst nu professioneel aangepakt waar men onder de vlag van het Veluws Bureau voor Toerisme weinig eigen initiatief mocht tonen. Sigrid: ,,Dat maakte dat wij tamelijk onzichtbaar waren voor de ondernemers. De VVV is gered door de komst van de Stichting Nunspeet uit de kunst, opgericht door enkele ondernemers."

Het schaapscheerdersfeest is traditioneel op de eerste zaterdag van juli en betreft een gezamenlijk evenement van de Stichting Schaapskudde Gemeente Nunspeet en Ondernemend Elspeet. Tussen negen en vier uur kan het publiek terecht bij de schaapskooi aan de Stakenbergweg. Met daaromheen een markt met veel producten, van kleding tot en met eten en drinken, informatie over de schaapskudde maar ook veel kramen die hierop aansluitend. Rondom de kooi zijn verschillende demonstraties en zijn de herders aanwezig voor een toelichting. In verband met het feest is de Stakenbergweg afgesloten tussen de Nunspeterweg en de Nachtegaalweg. 

24
jun

Zomeravondfietstochten in Elspeet

Al vele jaren wordt door Woord en Daad comité Nunspeet/Elspeet de zomeravondfietstochten georganiseerd. Ook dit jaar staan de fietstochten door het prachtige gevarieerde Veluwse landschap weer op het programma. De verschillende routes hebben een lengte van 20 á 25 km. Er kan gestart worden tussen 18.00 uur en 19.00 uur bij 't Kerkerf achter de Dorpskerk in Elspeet op 4, 11 en 25 juli en op 8 augustus.

Deelname is €2,50 en voor kinderen tot en met 12 jaar €1,50, een gezin betaalt maximaal €10,-, dit is inclusief een consumptie na afloop. De opbrengst van deze avonden is bestemd voor het project moeder- en kindzorg van "Woord en Daad" in Haiti. Woord en Daad - in Nunspeet bekend van de Snuffelhal aan de stationslaan, winkel in gebruikte goederen - is een stichting die gelden inzamelt ten behoeve van de allerarmsten in de derde wereld. Voor meer info www.WoordEnDaadNunspeet.nl. 

23
jun

Glasvezel voor buitengebied de Veluwe weer een stap dichterbij

Ongeveer 2,5 jaar geleden hebben vijf inwoners van de Noord-Veluwe de Stichting Breedband Noord-Veluwe opgericht met als doel om snel internet in de buitengebieden van de Veluwe te realiseren. Op 22 juni tekenden zij met (Communication Infrastructure Fund) CIF en gemeenten op de Noord- en Oost-Veluwe een convenant, die maakt de weg vrij om met de inschrijfperiode en de aanleg van start te gaan.

Na veel onderzoekswerk heeft de Stichting Breedband hiervoor een haalbare en betaalbare oplossing gevonden. Met CIF en elf gemeenten zijn er afspraken voor de aanleg van snel internet. De ambitie is om met de aanleg van een glasvezelnetwerk 40.000 aansluitingen in het buitengebied op de Veluwe te realiseren. In de afgelopen maanden is hierover overeenstemming bereikt met elf gemeenten op de Veluwe over de aanleg van glasvezel. Dit zijn zeven Noord-Veluwse gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten, aangevuld met Apeldoorn, Brummen, Epe en Voorst. Burgemeester A. Hoogendoorn van Oldebroek en portefeuillehouder Breedband van Regio Noord-Veluwe is zeer content met deze stap: “Ik vind het mooi dat dit het resultaat is van een burgerinitiatief. Een aantal inwoners uit onze regio vond snel internet zo belangrijk dat zij zich hebben verenigd in een stichting. Dit onderwerp hebben ze op de agenda van de gemeentebesturen gekregen. En kijk nu, we staan aan de start van de realisatie. We kunnen ook niet meer zonder digitale verbindingen. Snelle en betrouwbare verbindingen zijn onmisbaar voor de leefbaarheid en voor de bedrijvigheid. Nu alle grote kernen op de Noord-Veluwe voorzien zijn van glasvezel, richten we onze aandacht op de buitengebieden.”

50% moet meedoen


De afspraken van CIF met de gemeenten gaan over onder andere vergunningen, leges en graafdieptes. Er wordt dit jaar nog gestart met de inschrijfperiode in het eerste deelgebied. Het doel is dat de aanleg eind 2018 in de elf gemeenten is afgerond.
De voorwaarde om te kunnen starten met de aanleg is wel dat minimaal 50% van de inwoners in het buitengebied moet meedoen. Dit betekent dat ze een abonnement bij een van de dienstaanbieders moeten afnemen. De inwoners kunnen kiezen uit diensten van verschillende aanbieders. Waarschijnlijk dezelfde als nu ook op het glasvezelnetwerk actief zijn; Caiway, CBizz, Fiber, Solcon en WeServe. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de bewoners een vastrechtvergoeding van € 9,95 per maand. Pas als die 50% wordt gehaald, volgt de aanleg.

De volgende stappen

De elf gemeenten vormen een uitgestrekt gebied. Het is daarom gewenst dat de realisatiefase goed gecoördineerd wordt. Hiervoor wordt een stuurgroep ingesteld met vertegenwoordigers van de gemeenten, CIF en de Stichting Breedband. Eén van de eerste stappen zal zijn om het gebied te clusteren in werkgebieden van ongeveer 3.000 aansluitingen. Daarnaast onderzoeken aannemers de komende maanden het gebied (´schouwen’) zodat de ruim 5.000 kilometer lange glasvezel zo efficiënt mogelijk aangelegd kan worden. Deze factoren zijn belangrijk om de uiteindelijke kosten zo laag mogelijk te houden. 

16
jun

Aanvullend onderzoek naar aanwezigheid van vleermuizen en huismussen in Elspeet

Komt er een bedrijvenstip in Elspeet, ja of nee. Om daar antwoord op te geven gaat de gemeente Nunspeet een aanvullend onderzoek ecologisch onderzoek uitvoeren. Het richt zich vooral op de aanwezigheid van vleermuizen en huismussen.

De kosten bedragen vierduizend euro. Het onderzoek is wel seizoensgebonden en daarom wordt er haast achter gezet. Ook al om het proces tot de aanleg van de bedrijvenstrip te komen niet te vertragen.

14
jun

Vrijwilligers gezocht voor het toeristentreintje!

Beste inwoners van Elspeet,

Het treintje wat u vast al in Nunspeet heeft zien rijden komt op de woensdag en vrijdag in Vierhouten en Elspeet rijden. Dit mede op initiatief van Ondernemend Elspeet. Een aantrekkelijke route is in voorbereiding waarbij de bezienswaardigheden in Elspeet zeker worden bezocht. Ook worden daarbij toelichtingen opgesteld die de chauffeurs handvatten geven om de bezoekers een en ander te vertellen over Elspeet en deze bezienswaardigheden.

Het treintje is een verbinding tussen deze twee gezellige plaatsen en is geheel gratis. Om dit alles in goede banen te leiden en het treintje te kunnen laten rijden zijn we nog op zoek naar chauffeurs die op vrijwillige basis het treintje willen besturen.

In Nunspeet is het een groot succes en staan de chauffeurs in de rij, dit moet ons dus ook lukken daar ben ik van overtuigd. Lijkt je dit leuk om te gaan doen neem dan contact op met Arie Bakker (info@elspeet.org of 06-51174868) of Jeannette Beelen (06-12978482).  Het treintje gaat waarschijnlijk rijden van juli tot en met oktober. Daarna gaan we kijken of het geslaagd is en we hier een vervolg aan kunnen geven.

14
jun

AUTOWASDAG STEPHANOS

Op d.v. zaterdag 25 juni hoopt werkgroep Stephanos weer haar jaarlijkse autowasdag te houden. Deze wordt gehouden bij “het Kerkerf” rond de Dorpskerk aan de Nunspeterweg. We beginnen om 9.00 u. en gaan door tot 15.00 u. U kunt u auto weer laten wassen voor € 7.50 en grotere auto’s en bussen € 10.00. Tijdens het autowassen kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie/thee met evt. iets lekkers erbij. Ook hebben we weer enkele verkoopkramen met o.a. de bekende fotokaarten, fruit, gebedstegeltjes, bloemenkrukjes enz. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd d.m.v. patat, broodje hamburger en haring. Komt allen om uw auto weer te laten wassen en onze kramen te bezoeken. Dit alles voor onze naaste in Malawi en Zambia. U heeft kunnen lezen dat de honger en het voedseltekort in Malawi schrijnend is.

We hopen u allen deze dag te ontmoeten.
WERKGROEP STEPHANOS

Bekijk hier de bijlage: poster stephanos
08
jun

Hoveniersbedrijf Stip 'Snoeit voor Leven'

Veel VHG-hoveniers leveren een bijdrage aan de strijd tegen kanker door mee te doen aan de actie 'Snoeien voor Leven'. Bij hun werkzaamheden staat in de maanden juni, juli en augustus de taxus centraal. Uit het snoeisel van de Taxus baccata - de meest voorkomende taxussoort - wordt baccatine gewonnen, een belangrijke grondstof voor chemotherapieën. Hoveniers knippen en verzamelen de jonge scheuten. Eén kubieke meter snoeisel levert genoeg baccatine op voor één chemotherapeutische behandeling.

Op de Veluwe neemt hoveniersbedrijf Stip deel aan de actie. Henriekus Stip: ,,Iedereen kent in zijn familie of vriendenkring wel mensen die met die akelige ziekte worden geconfronteerd. Door verzamelen en inleveren van taxussnoeisel dragen we bij aan het laag houden van de kosten van een chemotherapie. Het is mooi om - via ons eigen vak - een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen kanker."

De hoveniersbedrijven werken bij de actie 'Snoeien voor Leven' samen met de stichting Vergroot de Hoop. Deze stichting neemt het transport van het snoeisel voor haar rekening. Ook particulieren kunnen bij Hoveniersbedrijf Stip in Elspeet Taxus snoeiafval inleveren, op werkdagen en zaterdagmorgen kan het snoeiafval worden gebracht. 'Snoeien voor Leven' is een initiatief van VHG, branchevereniging voor ondernemers in het groen.

Voor vragen voor de actie 'Snoeien voor Leven': www.hoveniersbedrijfstip.nl of tel. 0577-491851. 

01
jun

Oranjehof blij met nieuwe 'Oranjehofbus'

Zorgcentrum Oranjehof ontving afgelopen week de nieuwe rolstoelbus. De Oranjehof is blij met de tweede bus en met de vele vrijwilligers, de chauffeurs en bijrijders (totaal 38 personen) die er voor zorgen dat de bezoekers vervoerd worden. Ook de Rabobank heeft Oranjehof een mooi cadeau gegeven: Drie jaar lang mag Oranjehof een bedrag van 1500 euro per jaar aan kosten voor de brandstof bij hen declareren. Bezoekers maakten hun eerste rit en Rabobank ambassadeur Arie Bakker bood Oranjehof het cadeau aan. 

26
mei

Avondvierdaagse van 13 tot en met 16 juni 2016

Loop je ook mee? Van 13 t/m 16 juni organiseert ESV Volleybal de avond4daagse in Elspeet.

Vier avonden kan er 5 of 10 kilometer worden gewandeld. Inschrijven kan op maandagavond tussen 17.30-18.30 uur bij Sporthal Op de Heide. Inschrijfgeld bedraagt € 4,00. Starten kan iedere avond tussen 18.00-18.30 uur. Voor meer informatie: ac-esvvolleybal@hotmail.com 

 

Locatie:
Uddelerweg 98, Elspeet
Sporthal Op de Heide
Elspeet

25
mei

Opnieuw Zomerfeest in Elspeet

Vereniging Elspeetse Feesten (VEF) is druk in de weer met de voorbereidingen om de zomervakantie in te luiden met een gezellig zomerfeest waar verschillende activiteiten zijn voor jong en oud. Op zaterdag 9 juli om 16.00 uur begint het feest aan de Maatweg. Er zijn verschillende activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

Net als vorig jaar zal de touwtrekwedstrijd het grootste evenement zijn. Hiervoor kunnen de teams zich aanmelden via de site www.elspeetsefeesten.nl Tijdens de eerste editie hadden al tien teams zich ingeschreven. Na alle positieve berichten hoopt het bestuur van VEF dat veel vriendengroepen, families, sportteams of collega's zich inschrijven voor het touwtrekken. Een team bestaat uit 6 tot 8 leden en het inschrijfgeld is 50 euro per team. Dit is inclusief een entreebewijs voor het avondprogramma. Voor de kleintjes wordt een speelveld gemaakt. Hiervoor is een deal gesloten met PDR Verhuur uit Elspeet. Er wordt die dag een speelplein gemaakt voor de kinderen met verschillende springkussens. PDR wil op het zomerfeest graag laten zien wat hij de laatste jaren allemaal heeft geïnvesteerd om de kinderen te kunnen vermaken. Ook is een aantal ondernemers die graag een steentje willen bijdragen om het een mooi Zomerfeest te laten worden. De vijf sterren slagerij gaat zorgen voor de BBQ, Amicitia voor het drinken en de familie Beijert zal voor het ijs zorgen.

Vanaf 20.00 uur is er een live optreden van de band 'Dakkeraf'. Van Nederpop naar Rock, hits van nu en nog veel meer. Drie mannen op het podium, drie instrumenten en drie stemmen; genoeg voor een dijk van een geluid. Vanaf de eerste minuut is het feest. Dakkeraf werkt 'aanstekelijk' wordt vaak gezegd.

Voor verdere informatie: www.elspeetsefeesten.nl Of kijk op de Facebookpagina van Elspeetse Feesten 

17
mei

Bloemenactie op 27 mei door Elspeets Fanfare Korps

Op vrijdagavond 27 mei aanstaande hopen de leden van het Elspeets Fanfare Korps weer bij u aan de deur te komen. Vanaf 18.00 uur verkopen zij prachtige rozen en chrysanten. Deze bloemen zijn te koop in diverse, vrolijke kleuren. De bloemen zijn afkomstig van ’t Bloemenhuus uit Elspeet. Steunt u Elspeets Fanfare Korps door het kopen van een bos bloemen? 


De actie wordt georganiseerd door het actiecomité van de muziekvereniging, bereikbaar via: actiecomite@elspeetsfanfare.nl

09
mei

Gratis kunstexpositie in Elspeet

De komende maanden is er een gratis kunstexpositie te bezichtigen in Elspeet. In Hotel en Congrescentrum Mennorode hangen tot en met 2 augustus bijzondere kunstwerken van Marjon den Engelsman, Kerstin Dauth, Magdalena de Coninck en Inge van Boven.

De kunstwerken van de vier exposanten hangen verspreid in de gangen van het hotel: bij binnenkomst ontvangen bezoekers een informatiefolder met de route en een overzicht van alle werken. De tentoonstelling is vrij toegankelijk en de kunstwerken zijn te koop.

De vier kunstenaars hebben allen een eigen manier van werken, wat zorgt voor een grote verscheidenheid aan kunstwerken. Zo laat Marjon den Engelsman zich inspireren door opgravingen, legendes en mythes met fascinerende schilderijen als resultaat. De Zwitserse Kerstin Dauth werkt met goudmengsels en creëert daarmee unieke kunstwerken. Een geheel andere stijl van schilderen is te zien in het werk van Magdalena de Coninck. Haar schilderijen, ontstaan vanuit verwondering voor de natuur, zijn spontaan en expressief. Tot slot exposeert Inge van Boven met beelden (zogeheten Moodies) en kleine KOMkadoos. Meer informatie over de expositie en openingstijden van Hotel en Congrescentrum Mennorode zijn te vinden op www.mennorode.nl. 

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio