Het nieuws uit Elspeet

29
sep

Brandweer Elspeet vierde op NK

Brandweer Elspeet is vierde geworden op het Nederlands kampioenschap. De wedstrijden waren de landelijke Finale Hoofdklasse van het ABWC. Dit zijn grootste wedstrijden die er zijn binnen de brandweer. Na twee voorronden blijven van de 75 ploegen de zeven beste over. Zij hebben gestreden om de landstitel. Het gaat niet alleen om de snelste tijd, maar ook om veilig en vakkundig de taken uit te voeren. Dit wordt door een vakkundige jury beoordeeld.

De brandweerploegen en de Officier van Dienst van de deelnemende ploegen werden geconfronteerd met een zeer groot incident. Op de dijk tussen Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek was een vliegtuig door de hoogspanningsmast gevlogen. Deze is daarna in de rivier De Lek gestort. Drie drenkelingen moesten gered worden door een brandweervaartuig uit Schoonhoven. Door het breken van de hoogspanningskabels was brand uitgebroken in een klompenmakerij, waarbij een persoon vermist was. Door de schrik was buitendijks een vrachtwagen met 4000 liter giftige stof van de weg geraakt. Deze had in de manoeuvre een personenauto geraakt. De personenauto lag onder aan de dijk en er zaten twee automobilisten bekneld. De deelnemende ploegen wisten de zangeres en haar bodyguard op de juiste wijze uit deze benarde positie te bevrijden. Na circa 30 minuten werd de Officier van Dienst ook nog geconfronteerd met een vermissing van eigen personeel in de klompenmakerij.

Alfred van Asselt (Officier van Dienst): ,,Met de overgebleven zeven ploegen uit heel Nederland hebben we gestreden voor het Landskampioenschap. Bij de prijsuitreiking bleek dat we als 4e geëindigd waren. Een plek waar we zeker trots op zijn. Helaas geen landskampioen, maar wel de vierde van Nederland. De brandweerploeg van Elspeet bestond deze wedstrijd uit Alfred van Asselt (Officier van Dienst), Gerrit van de Zande(bevelvoerder), Tijmen van de Steeg(chauffeur/voertuigbediener), Johan Koster en Jaco van de Hardenberg (aanvalsploeg), Eddy Wieberdink en Henk-Jan van Asselt (waterploeg). 

(bron: Nieuwsblad de Band, Eric Kroes)

28
sep

Open huis Wijkontmoetingscentrum in Elspeet

Het is gereed gekomen. In de Oranjehof in Elspeet is een ontmoetingscentrum gerealiseerd en vrijdagmiddag 30 september opent Oranjehof haar deuren zodat belangstellenden het ontmoetingscentrum kunnen bekijken. Vanaf 16.30 uur is een ieder welkom. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt en mede daardoor is het gelukt. Oranjehof heeft in deze drukke tijd verschillende ruimtes in het gebouw grondig opgeknapt en gerenoveerd. De "koffiekeuken" werd vernieuwd. Verder is een opening gemaakt naar de bezoekersruimte. Wanden werden gesausd, nieuwe verlichting werd aangebracht, en voor een deel is hier nieuw meubilair gekomen. Bijna al het werk werd door vrijwilligers gedaan. Oranjehof is hier bijzonder blij mee.

In de vernieuwde ruimte vindt men nu "Het Winkeltje" en de koffiecorner. Op alle ochtenden zijn beiden vanaf 9.00 uur geopend. Voor Elspeet blijkt dit een goede starttijd te zijn, want om 9.00 uur zien wij hier al ouderen, die daar beginnen met een kopje cappuccino. Mooi is dat zowel "Het winkeltje" als de koffie corner helemaal worden verzorgd door een grote groep vrijwilligers. Zij zijn dagelijks in Oranjehof en zorgen dat wie wil kan kopen of koffie kan drinken.

Op deze plaats is ook Het wijkontmoetingscentrum gerealiseerd. Waren er al veel burgers in Elspeet die de weg naar Oranjehof vonden, daarin zijn meer mogelijkheden en is meer ruimte in Oranjehof beschikbaar. Eén ruimte, helemaal beschikbaar voor een "gezellige inloop". Het wijkontmoetingscentrum is open op alle ochtenden vanaf 9.00 uur, en op de dinsdag, woensdag en donderdagmiddag. Burgers kunnen daar even neerstrijken, voor een kopje koffie, maar ook even een praatje, of ook misschien even een vraag. Over wonen, over zorg of over iets waarvan u niet weet, bij wie u zijn moet. Vanuit dit centrum zal Oranjehof zich vooral richten op de mensen in het dorp, en met hen graag in gesprek gaan, er voor elkaar zijn. In dit centrum bent u dus beslist geen bezoeker van Oranjehof, maar bent u een burger in Elspeet, die gebruik maakt van zijn/haar wijkontmoetingscentrum. We hebben de ruimte gemaakt, die u mag invullen. Want dit wijkontmoetingscentrum is en wordt van de burgers in Elspeet. U hoort daarover later nog weer meer van ons.

Daarnaast heeft Oranjehof ook voor haar hoog bejaarde ouderen zaken aangepast. Zij kunnen in ruimtes waar het rustiger is, een plaats zoeken. Waar ze kunnen lezen, breien, het was verzorgen. Maar ook aan de slag kunnen met een tablet. Stagiaires helpen hen op weg om dit nieuwe medium ook te kunnen gebruiken.

Tijdens het open huis zijn ook de mensen, werkzaam vanuit ons werkatelier, actief. Zij helpen op deze dag mee, om de bediening voor ons en u te verzorgen. U zult hen herkennen aan de kleding.

Alle belangstellenden zijn op vrijdag 30 september vanaf 16.30 uur tot 18.00 uur hartelijk welkom om het resultaat te bekijken onder het genot van een hapje en drankje. En op deze dag is dit allemaal gratis. Het Winkeltje is open, dus ook daar kunt u een kijkje nemen. Ook de kinderen zijn hartelijk welkom! 

(bron: Nieuwsblad De Band)

26
sep

Verhuizing van 't Bloemenhuus

't Bloemenhuus gaat verhuizen. Vanaf 4 november vindt u hen aan de Staverdenseweg 27. Hier is meer ruimte en daarom ook een ruimer assortiment.

08
sep

Werkzaamheden aan de N310 door Elspeet

De provincie Gelderland verricht in de periode 12 september tot 14 oktober 2016 op vier trajecten werkzaamheden aan de N310 tussen Uddel en Nunspeet.

Traject 1: tussen de aansluiting N302 en de zuidelijke bebouwde kom van Uddel

 • bovenste laag asfalt vervangen
 • fietsoversteek maken ter hoogte van het restaurant bij het Uddelermeer.

Traject 2: tussen bebouwde kom Uddel en bebouwde kom Elspeet

 • bovenste laag asfalt vervangen
 • aansluiting maken op het nieuwe industrieterrein buiten de bebouwde kom van Uddel
 • de gehele weg ophogen, waardoor deze versterkt en de afwatering optimaliseert
 • strook beton aanbrengen naast de rijbaan
 • dassentunnel maken net voor de bebouwde kom van Elspeet.

Traject 3: tussen bebouwde kom Elspeet en A28

 • vier kruispunten veiliger maken.

Traject 4: tussen de twee rotondes op het viaduct bij de aansluiting N310/A28

 • bovenste laag asfalt vervangen
 • bovenop het viaduct de midden eilanden van de rotondes vervangen. 
Zie voor actuele informatie de site van de provincie Gederland. In de bijlage onder dit bericht kunt u een bericht lezen van de uitvoerder van dit project met daarin plaatjes van de verschillende trajecten en tijdlijnen.
Bekijk hier de bijlage: Informatiebrief werkzaamheden N310
08
sep

Burgemeester heeft kennis gemaakt met Ondernemend Elspeet

Woensdag was burgemeester Breunis van de Weerd op kennismakingsbezoek in Elspeet. 's Middags bracht hij op uitnodiging van de Elspeetse Ondernemersvereniging een bezoek aan diverse bedrijven. De tour begon bij de gerestaureerde molen De Hoop. Vervolgens werden korte bezoekjes gebracht aan camping de Meulebarg, Bronkhorst Machinale Houtbewerking, HGS, het Kulturhus, drogisterij De Brink, restaurant ' t Edelhert, No.3 design, bouwbedrijf Mulder, de Geweermakerij en bouwbedrijf Van Ouwendorp.


's Avonds nam de Elspeter Dorpsvereniging het stokje over. Met o.a. een rondrit door Elspeet en omgeving informeerden de bestuursleden de nieuwe burgemeester over vele wetenswaardigheden in en rond Elspeet.


[bron en foto's: RTV Nunspeet]

07
sep

Kunst tussen de bomen

In Hotel & Congrescentrum Mennorode, dat midden inde Elspeetse bossen ligt, is de komende maanden een kunstexpositie te bezichtigen. In het hotel is tot en met 6 december een kunstroute uitgestippeld die bijzondere kunstwerken van Ingrid Scholte, Jaco van Toor, Adam van Donk en Jacky Zegers toont. De kunstwerken van de vier exposanten hangen verspreid in de gangen van het hotel: bij binnenkomst ontvangen bezoekers een informatiefolder met de route en een overzicht van alle werken. De tentoonstelling is vrij toegankelijk en de kunstwerken zijn te koop.
Meer informatie is te vinden op www.mennorode.nl. 

02
sep

Overeenkomst verkoop grond woningbouw Elspeet Noordwest tussen firma Van Wijnen en de gemeente Nunspeet

Op 1 september hebben Marcel Mulder, directeur van Van Wijnen Midden B.V. en Jaap Groothuis, wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Nunspeet, een overeenkomst getekend over de verkoop van grond voor woningbouw in het plan Elspeet Noordwest. Het gaat om kavels voor in totaal 29 woningen die inmiddels allemaal verkocht zijn.

Wethouder Groothuis is blij met deze voorspoedige ontwikkeling: “De gemeente ging in eerste instantie uit van ongeveer 20 woningen per jaar, maar met de CPO-woningen erbij wordt direct vrijwel het gehele bestemmingsplan gerealiseerd. Daaruit blijkt wel dat de behoefte aan woningen in Elspeet groot is.”

De heer Mulder is ook content met de grote belangstelling. Hij verwachtte als inwoner van Elspeet wel dat er genoeg belangstelling zou zijn, maar de snelheid waarmee alle woningen verkocht zijn, heeft ook hem verrast. Behalve de 29 woningen bouwt Van Wijnen ook 8 sociale huurwoningen voor stichting Omnia Wonen.
Het is de bedoeling dat eind september de eerste woningen in aanbouw worden genomen. 

(bron: RTV Nunspeet)

27
aug

Zeer zonnige en stralende Boer’ndag

Vandaag heeft de Boer’ndag weer plaatsgevonden rondom molen De Hoop. Het weer was prachtig, vanaf begin tot einde toe. De dag werd om 10 uur geopend door burgemeester Van de Weerd die daarna spontaan een klompje aan de zakdoek om de hals deed en meldde dat dit zijn nieuwe stropdas voor komende tijd zou zijn.

Om 11 uur vertrokken de klompenlopers voor een prachtige wandeltocht van ruim 11 kilometer, door en rondom Elspeet. De lopers hebben heerlijk genoten van het weer en de prachtige hei die nu in bloei staat. De twee lopers die zich het meest excentriek hadden gekleed kregen daarvoor een originaliteitsprijs. Dit waren mevrouw T. Bouwman en de heer P. van Veen.

Dit jaar is de toertocht met oude tractoren weer in ere hersteld en stonden al vroeg bijna 70 van die oude werkpaarden opgesteld op het terrein. Om half twaalf zijn ze vertrokken voor een tocht van ruim 16 kilometer om Elspeet heen, wat onderweg veel bekijks trok.

Op de fair stonden ruim zestig kramen opgesteld in een prachtige overzichtelijke vorm. Voor eenieder was wel iets te vinden. Voor de jeugd was een springkussen aanwezig en een hele grote zandbak. En hier kwam ’s middags zelfs een sproeier bij, waar ze heerlijk verkoeling konden opzoeken.

Vier dames hebben een aantal malen laten zien op welke manier vroeger rogge met de hand werd gedorst. De bezoekers mochten ook meedoen, maar het was duidelijk dat dit lang niet eenvoudig is. En vanuit stichting Uit de Kunst was een drietal levende standbeelden aanwezig. Zij vermaakten als totaal verschillende personages de bezoekers van de fair.

De middag stond vooral in het teken van het EK Grasmaaien. 24 maaiers begonnen om 13:30 aan de strijd om in de finale terecht te komen. En dat onder toeziend oog van een meerhoofdige vakjury. Via 2 rondes bleven uiteindelijke de finalisten over die op een centrale plaats op het terrein om de titel hebben gestreden. Er waren 27 aanmeldingen we hadden 24 perceeltjes te verdelen 3 personen moesten we teleur stellen. 1 deelnemer meldde s'morgens af, na de vraag of er iemand was die dit perceeltje wilde maaien melde van uit het publiek Jan v/d Steeg zich spontaan aan. Er werd een zeis van het rek gehaald die bij Jan paste. Jan beheerste het maaien goed, werd geselecteerd voor de halve finale,ging door naar de finale, Voor de finale werden geselecteerd Evert de Bruin, Dik Davelaar,Jan v/d Hardenberg, Bart v/d Hardenberg, Willem Schouten en Jan v/d Steeg. De winnaars zijn 1e Jan v/d Steeg, 2e Jan v/d Hardenberg, 3e Bart v/d Hardenberg.

 

De dag is afgesloten met het ringsteken met paard en wagen. Bijna 20 aanspanningen verschenen aan de start om zoveel mogelijk ringen te steken op het parcours. Ook de winnaars hiervan volgen later.

Om een indruk te krijgen kunt u de foto’s bij dit bericht bekijken. Deze worden komende dagen nog verder aangevuld. En bekijk ook de leuke impressie die is gemaakt van deze dag op nunspeet.nu of de film op facebook van RTV Nunspeet

19
aug

Toeristentrein rijdt ook op de Boer'ndag

Op de Boer'ndag (zaterdag 27-08-2016) rijdt het toeristentreintje van stichting Uit de Kunst tussen Elspeet en Vierhouten om bezoekers naar de Boer'ndag in Elspeet te brengen en eventueel weer terug. De dienstregeling is hier speciaal op aangepast, zie hiervoor de bijlage onder dit bericht.

Bekijk hier de bijlage: Toeristentreintje dienstregeling
10
aug

10 SEPTEMBER - ACTIEDAG Slagwerkensemble Elspeetse Fanfare

Het Wereld Muziek Concours in Kerkrade komt steeds dichterbij, de voorbereidingen zijn in volle gang. Op zaterdag 10 september aanstaande zal er een grote activiteitendag georganiseerd worden ten behoeve van de deelname van het A-slagwerkensemble aan het WMC. Deze dag zullen er bij het Kulturhus in Elspeet diverse activiteiten plaats vinden, voor jong en oud! Zo zal er een kleedjesmarkt plaats vinden, u kunt voor €7,50 een plaats reserveren en uw spullen verkopen. Ook zijn er voor kinderen verschillende activiteiten, zoals een springkussen, ritje in een legerwagen en schminken! Er is een speciale fietsroute van zo'n 20/25 kilometer, geschikt voor het hele gezin. U kunt zich op de dag zelf inschrijven vanaf 13.00 uur bij het Kulturhus en vanuit hier kan u ook vertrekken. 

Als spetterende afsluiting van de dag zal er aan het eind van de middag een grote veiling worden georganiseerd in het Kulturhus. 
Gedurende de hele dag zal er ook aan de inwendige mens gedacht worden: u kunt ijsjes, broodjes hamburger, soep en pannenkoeken kopen.

U kunt een plaats reserveren op de kleedjesmarkt door een e-mail te sturen naar: wmc@elspeetsfanfare.nl. Ook voor andere vragen en of opmerkingen kunt u via deze manier contact opnemen met de organisatie. We hopen u te mogen verwelkomen tijdens deze dag!

10
aug

Winnaars wielerronde Elspeet

Florian Smits uit Amsterdam heeft de ronde van Elspeet gewonnen. Na een onvoorspelbare koers reed hij in de laatste ronde weg met Marcel Wouters en kwam solo over de streep. Cor van Leeuwen werd derde.

 

Lees hier het volledige artikel uit de Stentor.

04
aug

Uitnodiging informatiedag over de Algemene Begraafplaats te Elspeet

Het is al vele mensen overkomen. Naar een begraafplaats gaan om het graf van een bekende te bezoeken en het juiste graf dan niet te kunnen vinden. Herkent u dat? Als het gaat om een graf op de Algemene Begraafplaats in Elspeet (ABE) kom dan naar de informatiedag op zaterdag 10 september.

 

De ABE is de afgelopen jaren met moderne technieken in kaart gebracht. Vanaf het jaar 1866 tot heden is vastgelegd wie waar is begraven. Hiervoor zijn oude grafregisters gereconstrueerd en gedigitaliseerd. Ook is de ligging van de graven vastgelegd met behulp van geo-informatie. Tijdens het onderzoek op de ABE te Elspeet is ook veel algemene informatie verzameld. Deze informatie is vastgelegd in een document met de naam “Begraven in Elspeet van toen tot nu”. De genoemde informatie vindt u op de website www.elspeethistorie.nl onder het kopje begraven.

 

De beschikbare informatie is op internet inzichtelijk gemaakt om deze voor een breed publiek op een gemakkelijk toegankelijke wijze te ontsluiten. Daarbij realiseren we ons dat informatie via internet niet voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is. Om deze reden willen we éénmalig een informatiedag organiseren op de ABE. Deze informatiedag zal plaatsvinden op 10 september 2016 in de aula op de ABE. Indien de aula deze dag in gebruik is voor een begrafenis zal de informatiedag plaatsvinden in de gemeentewerf naast de ABE. Op de informatiedag kunt u:

 • informatie krijgen wie waar begraven ligt op de ABE;
 • toelichting krijgen over de aanleg en uitbreidingen van de ABE;
  • hoe de ABE oorspronkelijk is aangelegd;
  • wat is veranderd is de diverse fasen van uitbreiding;
  • oude gebruiken zoals richting het oosten begraven;
  • het begraven in verschillende klassen;
  • het verschil in koop- en huurgraven.
 • vragen stellen over de toegepaste techniek om de informatie via internet beschikbaar te stellen;
 • aansluitend een informatieve rondgang bijwonen.

 De planning voor de informatiedag op 10 september 2016 ziet er als volgt uit:

 • 9.00 uur inloop 1egroep;
 • 9.30 uur aanvang 1e informatieve rondgang (duur circa 50 minuten);
 • 10.00 uur inloop 2e groep;
 • 10.30 uur aanvang 2e informatieve rondgang;
 • 11.30 tot 13.30 uur pauze (niemand aanwezig);
 • 13.30 uur inloop 3e (en laatste) groep;
 • 14.00 uur aanvang 3e informatieve rondgang.

 Het verzamelen van informatie over met name het oudste deel van de ABE gaat nog steeds door. Mocht u beschikken over oude documenten, zou u deze documenten dan mee willen brengen? U hoeft deze documenten niet af te geven, slechts het maken van een foto van de documenten is voldoende. We hopen meer informatie te verkrijgen over:

 • koopgraven;
 • huurgraven;
 • afkopen grafonderhoud;
 • foto’s van begrafenissen;
 • foto’s van oude grafmonumenten.

 We hopen u deze dag te mogen begroeten en zien uit naar uw komst.

Het team www.elspeethistorie.nl/index.php/begraafplaats, de broers Alex en Gerard Westerbroek.

03
aug

Wielerronde voor jong en oud op 10 augustus

In Elspeet wordt door ‘De IJsselstreek’ opnieuw een editie van de ‘Ronde van Elspeet’ georganiseerd. Woensdag 10 augustus vanaf 18.00 uur begint de jeugd van Elspeet en omgeving al te fietsen met de dikke bandenrace. Vanaf 19.00 uur strijden de wedstrijdcoureurs om de winst in de Ronde van Elspeet en gelijk daarna vindt als afsluiting de afvalwedstrijd plaats. Dit jaar heeft de organisatie enkele nieuwe hoofdsponsors met Elspeetse roots namelijk Van den Hardenberg Garantiemakelaar uit Nunspeet en Van de Berg Verzekeringen uit Hierden.

Organisatoren Klaas Kirchhoff en Wim Spijkerboer (namens wv IJsselstreek) zijn blij met de twee nieuwe hoofdsponsors. Vooral omdat deze twee sponsoren Elspeetse roots hebben. Wim Spijkerboer: ,,De Elspeetse roots komen van makelaar Hans van de Hardenberg van het gelijknamige makelaarskantoor die in Elspeet opgroeide. Maar ook via Herman van Ark die als Elspeter verbonden is aan Van de Berg Verzekeringen. We zijn blij dat deze bedrijven net als de vele andere sponsoren de Elspeter wielerronde een warm hart toedragen.” 
De tour is net afgelopen en mede door de successen van onze nationale helden is wielrennen weer helemaal in het beeld. Daarom zit de wedstrijd voor de jeugd ook weer in het programma. Deze jonge deelnemers kunnen zich opgeven via Wim Spijkerboer door een mail te sturen naar: wim.spijkerboer@hotmail.com in diverse leeftijdsklassen. Wim zegt met een glimlach: ,,Zo kunnen ook de allerkleinsten en jongsten meedoen. Deze race is voor ieder kind toegankelijk. Al komen ze met een loopfietsje. Er zijn dan ook aparte wedstrijdjes voor kinderen onder de 7 jaar, een klasse met 7-8 jarigen, 9-10 jarigen en 11-12 jarigen. Bij de Rabo dikke bandenrace wordt gereden over een kort parcours van Apeldoornseweg, Vierhouterweg, Binnenweg, Ploegweg. De deelnemers moeten een helm dragen en wie geen fietshelm heeft kan deze bij de organisatie lenen want Rabobank heeft hiervoor helmen beschikbaar gesteld.

TOPPERS IN DE BEUGEL

In de officiële wedstrijd over 100 km starten de Elite/Belofte/amateurs om 19.00 uur. Gedurende deze wedstrijd over 35 ronden zullen veel renners deelnemen. Wim: ,,We zijn onderdeel van een Veluweklassement en na Elspeet volgt alleen nog de finale in Nunspeet. Naast de plaatselijke favoriet Jasper Schouten komt ook de uit Nunspeet afkomstige Arjan Hofman aan de start. Hofman staat tweede in het tussenklassement en zal vol in de beugel gaan om een goede klassering neer te zetten.”

AFVALRACE

Aan het eind van de wedstrijd, rond de klok van 21.30 uur, komt nog een extraatje voor publiek en lokale renners die in een heel kort rondje een afvalwedstrijd rijden. Onder de naam: Grote Prijs HGS administratie en assurantiekantoor, mag de renner die als laatste overblijft de grootste prijs mee naar huis nemen. De toegang is gratis en met de deelname van de jeugd aan de dikkebandenrace maakt het wielrennen nog mooier dan het al is. Voor veel kinderen een onvergetelijke belevenis.

[bron: Nieuwsblad De Band / Eric Kroes]

03
aug

Zomermarkt goed bezocht

Op de Staverdenseweg was het tussen 14:00 en 21:00 een komen en gaan van mensen. Velen van hen hadden daar iets van hun gading gekocht bij één of meer van de bijna zestig kramen die tijdens de zomermarkt waren opgesteld. Ook konden de nieuwe spullen zijn aangeschaft op de kleedjesmarkt. Deze zomermarkt werd, net als andere jaren, georganiseerd door Ondernemend Elspeet.

 

Kijk hier voor een video impressie van RTV Nunspeet.

27
jul

Toeristentrein rijdt de eerste dienstregeling

En daar ging hij dan, was het wachten meer dan waard. Belangstelling was ruim voldoende anwezig, alle mensen konden niet eens mee. Wachten dan maar op vrijdag dan rijdt het treintje weer. Mede dank zij de enthousiaste chauffeurs was het een bijzondere mooie dag.

25
jul

Treintje van Stichting Nunspeet uit de Kunst gaat rijden in Elspeet

Woensdag 27-07-2016 is het dan zover. Het toeristentreintje van Stichting Nunspeet uit de Kunst gaat rijden in Elspeet. De route start om 10:00 in Vierhouten bij het Dorpshuis en via de Vierhouterweg, Maatweg en Nunspeterweg komt deze omstreeks 10:30 bij de schaapskooi aan de Stakenbergweg. Dit is dan gelijke de eerste halte in Elspeet. Vandaar vervolgt de trein de route via de Nachtegaalweg, Staverdenseweg en de Molenweg naar molen De Hoop, waar de tweede halte zich bevindt. Vanaf de Molen keert de trein terug naar de Staverdenseweg en gaat via de Gerrit Mouwweg, de ds. Kalshovenweg en de Nunspeterweg naar het VVV Agentschap. Hier bevindt zich de derde halte van Elspeet. Via de Uddelerweg en Vierhouterweg keer de trein terug naar het Dorpshuis in Vierhouten.

 

De totale route neemt ongeveer een uur in beslag. De vertrektijden in Vierhouten liggen tussen 10:00 en 15:00 en de route wordt vijfmaal per dag gereden. Tussen 12:30 en 13:30 laadt de trein zich op bij de molen en genieten de chauffeurs van hun lunch. Dit op zowel de woensdag en de vrijdag voor de periode tot en met september. De trein wordt bestuurd door vrijwilligers. Vanuit Elspeet zijn dat nu in ieder geval Aart Koster en Kees van Voorst, de overige komen nu nog uit Vierhouten. Vrijwilligers vanuit Elspeet zijn dan ook nog van harte welkom. Ze kunnen zich melden bij een van deze chauffeurs of Jeannette Beelen van Molen de Hoop.

 

In de bijlage een folder met daarop de route en de vertrektijden bij de haltes.

Bekijk hier de bijlage: poster-dienstregeling-2016-elspeet-vierhouten
20
jul

Zomermarkt in Elspeet op 3 augustus 2016

Op woensdag 3 augustus organiseert de Ondernemersvereniging Elspeet de bekende zomerbraderie in het centrum van Elspeet met aantrekkelijke koopjes. Deze zomermarkt vindt plaats op de Staverdenseweg midden in het dorp. De zomermarkt begint om 14:00 uur en gaat door tot 21:00. Hier worden dan ruim 60 kramen geplaatst met daarnaast nog aanbieders die hun koopwaar vanuit een andere opstelling aanbieden. En ook enkele oude ambachten zijn aanwezig om de bezoekers te vermaken met hun kunsten van de ambten van weleer.

Net als voorgaande jaren is een kleedjesmarkt aanwezig, waar inwoners uit Elspeet hun overtollige waren aan de man kunnen brengen. Hier kunt u tegen een zeer schappelijke prijs eigenaar worden van iets dat u al lang had willen kopen. Vanaf 13:00 uur is deze toegankelijk en zal op grasveld en de parkeerplaats voor het Kerkerf worden uitgezet. Als je hier aan deel wilt nemen, kun je je aanmelden bij Vlijm Auto’s en Fietsen. De inschrijvingskosten bedragen € 5,00 en deze dienen bij inschrijving te worden voldaan. De plaatsen van ongeveer 4 bij 4 meter worden door de organisatie toegewezen op basis van de inschrijvingen. Let er wel op dat de bereikbaarheid met een auto beperkt is.

 

De Staverdenseweg is deze dag tussen 09:00 en 23:00 afgesloten tussen de Nunspeterweg en de Gerrit Mouwweg. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

05
jul

Treintje ook naar Elspeet en Vierhouten

Het toeristentreintje gaat binnenkort op de woensdag en vrijdag ook rijden richting Vierhouten en Elspeet. De moeilijkheid lag even in het feit dat het treintje niet over de provinciale weg mocht rijden. De St. Nunspeet uit de Kunst is het gelukt om nu een ontheffing te krijgen, zodat het toch kan.

Wel is het zo dat alleen de chauffeur dan in het treintje mag rijden wanneer de provinciale weg wordt aangedaan. Vanaf molen De Hoop worden de passagiers door Elspeet en naar Vierhouten gebracht. Dit gebeurt in de periode juli tot en met september. Voor Vierhouten hebben zich al vijf chauffeurs aangemeld. De organisatie hoopt ook chauffeurs in Elspeet te vinden.

De vertrektijden zijn 's ochtend om 10 en 11.00 uur. In de middag zal dat 13.00, 14.00 en 15.00 uur zijn, tussen Elspeet en Vierhouten vice versa. Overleg over de tijden is dus altijd mogelijk. Men kan zich melden bij Jeanet Beelen op het telefoonnummer: 06- 129 78 482.

04
jul

Zomerfeest staat in de startblokken

Vereniging Elspeetse Feesten is klaar met de voorbereidingen om de zomervakantie in te luiden met een gezellig feest. Het Zomerfeest is op het terrein aan de Maatweg in Elspeet.

In verband met minder deelnemende teams wordt het middagprogramma aangepast. We starten nu vanaf  18.30 uur met de Touwtrekwedstrijden. Er zal voor de kinderen wel een springkussen zijn, maar alle verdere (kinder)activiteiten vervallen.  Vanaf 18.30 zijn er drankjes en een warme hap verkrijgbaar bij de bar. Dit wordt wederom verzorgd door een aantal ondernemers die graag hun steentje willen bijdragen om er een waar zomerfeest van te maken. Zo zal de Vijf Sterren Slagerij zorgen voor de BBQ, Amicitia voor het drinken en familie Beijert zal voor het ijs zorgen.

Vanaf 20.00 uur zal er een live optreden zijn van de band ‘DAKKERAF’.  

Van Nederpop naar Rock, hits van nu en nog veel meer. Bij ‘Dakkeraf gaat altijd het dak eraf! Drie mannen op het podium, drie instrumenten en drie stemmen; genoeg voor een dijk van een geluid. Vanaf de eerste minuut is het feest, de beuk erin en gaan!

‘Dakkeraf’ werkt “aanstekelijk” wordt vaak gezegd want iedereen doet mee met de bekende nummers die op zijn Dakkerafs worden gebracht. Vol energie, humor en samen met het publiek wordt elke show van ‘Dakkeraf’ dan ook een knaller om niet snel te vergeten. ‘Dakkeraf’ is tevens bekend van verschillende top 100 noteringen met eigen nummers en vele radio- en tv-optredens, o.a. bij “Life 4 You” en “Hart voor Muziek” op tv en de “Gielmobiel” op 3Fm.

Het zomerfeest staat en valt met het weer. Mocht de regen spelbreker zijn dan wordt het hierboven  gepresenteerde programma gehouden in het Kulturhus (met uitzondering van het springkussen). Entree: €7,50 p.p. Voor kinderen tot 12 jaar gratis, 12 t/m 18 jaar €5,00 p.p. in de voorverkoop zijn de kaartjes 5,00.

02
jul

Opening VVV-Agentschap Elspeet

Het nieuwe VVV-agentschap in Elspeet is zaterdag 2 juli geopend door burgemeester Van de Weerd van de gemeente Nunspeet. Dit nieuwe onderkomen staat pal naast het oude gebouwtje dat nu op de slopershamer wacht.

Het VVV-Agentschap valt onder Stichting Nunspeet uit de kunst en kent dezelfde uitstraling als de vestiging in Nunspeet die eerder deze week ook feestelijk werd geopend. Om de samenwerking in de gemeente Nunspeet te versterken werkt deze stichting samen met de verschillende ondernemersverenigingen in de kernen, zo ook met Ondernemend Elspeet. Het toeristische treintje was voor deze dag speciaal naar Elspeet gekomen om de bezoekers van het schaapscheerdersfeest vanuit het centrum naar de schaapskooi te vervoeren en bracht aan het begin van de morgen de burgemeester naar deze opening. Na enkele welkomstwoorden door Gert Vis, bestuurslid van Nunspeet uit de kunst, zijn de deuren geopend voor het aanwezig publiek en kon met het prachtige interieur aanschouwen. 

 

Kijk hier voor een korte impressie.

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio