Het nieuws uit Elspeet

03
dec

Aanbiedingen van leden op deze site

Met het oog op komende feestdagen hebben leden van Ondernemend Elspeet aantrekkelijke aanbiedingen opgesteld. Op de speciale pagina kunt u deze bekijken.

02
dec

Nunspeet uit de Kunst presenteert: Winterlicht

Winterlicht laat de gemeente Nunspeet fonkelen in de korte dagen voor de kerst! Met sfeer, gezelligheid en en kunstzinnige omlijsting zorgen de ondernemers in de vier kernen voor een feestelijke invulling van de decembermaand. Dit allemaal onder het thema Winterlicht en mede georganiseert door Nunspeet uit de Kunst.

 

Winterlicht speelt zich af rond verschillende activiteiten in de vier kernen. Voor Elspeet is een aansluiting gezocht bij al aanwezige activiteiten. Onderstaand een overzicht hiervan:

 

Woensdag 7 december              Open schilderles

Al enkele jaren geeft Enayatullah Sirat schilderles in Elspeet. Deze avond is gratis inloop voor iedereen die al eens wilde leren schilderen.

20.00 – 21.30 uur in het Kulturhus

 

7 - 31 december                          Elspeetse kunst in de etalage

Rond 1900 zijn diverse schilders actief geweest in Elspeet. Een aantal schilderijen uit deze periode zijn in deze decembermaand te bewonderen in Elspeet. Diverse winkels tonen deze kunst in de etalage, ook is er een expositie in het Kulturhus.

19.30 uur rondleiding (start op De Brink) en toelichting bij enkele etalages

20.00 uur opening expositie in het Kulturhus door voorzitter van Ondernemend Elspeet, alle kunst wordt tot eind december  geëxposeerd in de etalages en het Kulturhus.

 

Woensdag 14 december            Knutselmiddag ‘Maak je eigen winterlicht’

Ook aan de kinderen is gedacht! Deze woensdagmiddag kun je jouw eigen winterlicht maken, ’s avonds kun je met dit winterlicht meelopen tijdens de lampionnenoptocht in Hulshorst. Meedoen is gratis!

14.00 – 16.30 uur in het Kulturhus

 

Vrijdag 16 december                  Winkelen in Winterlicht

In wintersfeer staan er diverse kramen bij Plus van de Horst Supermarkt. Verder hebben de winkeliers leuke aanbiedingen en gezelligheid bij de winkels.

17.00 – 21.00 uur bij de diverse winkels


Vrijdag 16 december                  Lampionnenoptocht
Op vrijdagavond is er ook een lampionnenoptocht in Elspeet. Aan het begin van de wandeling krijgt ieder kind die zich heeft aangemeld een waxinelichtje op batterijen. Met deze lampionnen krijgen we een lange slier WinterLichtjes die Elspeet verlicht!
19.00 uur, start op De Brink

 

Zaterdag 24 december               Kerstsamenzang

Ook dit jaar is er weer de traditionele kerstsamenzang. De Elspeets Fanfare zorgt voor de begeleiding van de samenzang, verder worden gedichten voorgedragen. Bij de vuurkorven kan er genoten worden van warme chocolademelk en glühwein.

21.30 – 23.00 uur bij het Kulturhus

 

29 - 31 december                        Oliebollen en appelflappenverkoop

Voor de afsluiting van 2016 is er de oliebollen en appelflappenverkooop door de Elspeets Fanfare.

09.00 – 16.00 uur bij de Plus van de Horst Supermarkt

 

 

26
nov

Actiecomité V.V. Elspeet organiseert een darttoernooi

Zaterdag 17 december is het weer zover. Dan organiseert het actiecomité van V.V. Elspeet weer het jaarlijkse darttoernooi. Maximaal 64 deelnemers kunnen meedoen en er zijn mooie prijzen te winnen. Geef je dus snel op, want vol = vol! 

Zie voor meer informatie het item in de agenda.

Bekijk hier de bijlage: Darttoernooi 2016
25
nov

Geen geld voor gezondheidscentrum Kulturhus Elspeet

Het is financieel niet haalbaar om een groot deel van het Kulturhus in Elspeet te verbouwen tot een medisch centrum. Dat meldt een woordvoerder van Omnia Wonen.

Woningcorporatie Omnia Wonen en apotheekhoudend huisarts André Peters uit Garderen hebben de afgelopen maanden intensief met elkaar gesproken over een mogelijke huisvesting van een eerstelijns gezondheidscentrum in het Kulturhus in Elspeet. Er waren verschillende partijen die de interesse en intentie hadden om mee te gaan in het Kulturhus, waaronder een tandarts, de apotheek, Icare, een verloskundige, een logopedist en een huisarts. De gesprekken met deze partijen waren al in een vergevorderd stadium. Toch kunnen de plannen geen doorgang vinden.

,,Ondanks alle mogelijke inspanningen en na meerdere mogelijkheden te hebben onderzocht, blijkt het financieel niet haalbaar om een groot deel van het Kulturhus te verbouwen tot een medisch centrum", aldus woordvoerder Jopie Hup van Omnia. ,,Het Kulturhus is een relatief nieuw gebouw en gezien de kosten die gepaard gaan met een intensieve verbouwing, wordt het totale kostenplaatje van de aanvangsinvesteringen te hoog voor Peters en daarmee maatschappelijk onverantwoord. Ondanks de positieve grondhouding van de gemeente heeft hun meedenken niet geleid tot een oplossing. Omnia Wonen en Peters zijn erg teleurgesteld in de uitkomst, maar kijken wel terug op een open en constructieve wijze van samenwerken."

Het Kulturhus blijft haar huidige functie behouden; een gebouw voor de Elspeetse gemeenschap met mogelijkheden voor bijeenkomsten, vergaderingen of partijen. Omnia Wonen gaat in gesprek met het bestuur van het Kulturhus om te kijken hoe het gebouw ook in de toekomst haar functie en plek in de samenleving kan behouden.

Huisarts Peters bezint zich nu verder op wat hij gaat ondernemen, mede in overleg met de andere zorgpartijen. ,,De zorg in Elspeet moet toch gewaarborgd zijn in de toekomst, het liefst op een centrale plek in het dorp en met de huidige solo-praktijken lijkt dit geen haalbare optie", meldt Omnia. De heer Peters is van mening dat ook de gemeente Nunspeet daarin verantwoordelijkheid hoort te nemen. 

[bron: Nieuwsblad De Band]

14
nov

Unieke spullen en demo’s op 112-beurs

Op 26 november 2016 vindt in het Kulturhus in Elspeet de 112-beurs plaats. Een uniek en nieuw evenement waar bedrijven en particulieren alles aanbieden wat te maken heeft met hulpverlening. Van brandweer, politie en ambulance tot marechaussee.

Altijd al bij de brandweer gewild? Of op zoek naar een speciale helm? Of ben je zelf verzamelaar van emblemen, stickers, petten? Wat je ook zoekt: op de 112-beurs komt alles bijeen.

Deze dag is bedoeld voor jong en oud. Er zijn demonstraties door diverse hulpverleners. Je kunt dienstvoertuigen bewonderen, maar je kunt ook zelf actief zijn. Er komen zelfs standhouders vanuit verschillende landen!

De opbrengst van de beurs gaat naar een goed doel: de Veluwse Wens Ambulance. Deze stichting staat de gehele dag centraal. 

De 112-beurs wordt gehouden op 26 november aanstaande van 10.00 – 16.00 in het Kulturhus, Nachtegaalweg 2h in Elspeet.
De entree bedraagt €2,50 voor volwassenen en €1,00 voor kinderen tot 12 jaar (alleen toegang onder begeleiding van volwassenen).
Ga voor meer informatie naar www.112beurs.nl Jong en oud is van harte welkom!

12
nov

Samen aan de slag tegen de wateroverlast in Elspeet

Door extreme buien heeft Elspeet te maken met wateroverlast. Daarom vindt er op 24 november 2016 een Regenmarkt plaats in het Kulturhuis in Elspeet. De Regenmarkt is speciaal bedoeld voor de inwoners van het dorp.

 

PROGRAMMA

De Regenmarkt wordt door de gemeente Nunspeet en Den Hartigh Beheer BV georganiseerd. Van 15.00 tot 20.00 uur laten bedrijven diverse praktische oplossingen zien om wateroverlast in de eigen tuin en omgeving te tackelen. Wethouder Marije Storteboom opent om 15.30 uur de Regenmarkt. ,,Wateroverlast in Elspeet is een probleem waar wij als gemeente serieus naar kijken. Inmiddels zijn de eerste maatregelen genomen door de gemeente. Maar we hebben de inwoners van Elspeet ook nodig. Zij kunnen ook helpen in hun eigen tuin. Op de Regenmarkt is dat te horen en te zien", aldus Storteboom. Ook de gemeente Nunspeet en Waterschap Vallei en Veluwe hebben een stand waar men onder andere geïnformeerd wordt over een subsidieregeling over afkoppelen van regenwater.

 

SAMEN AAN DE SLAG

Vooral het centrum van Elspeet heeft te maken met wateroverlast. In dat gebied nemen gemeente en waterschap de meeste maatregelen. Het is ook belangrijk dat de woningen aan de randen van Elspeet die geen wateroverlast ervaren, mee gaan doen. Veel regenwater gaat bij die woningen rechtstreeks het riool in. Bij extreme buien raakt hierdoor het riool overbelast, waardoor er rioolwater op straat terecht komt. Het vele water kan ook via de tuin naar het lager gelegen centrum in Elspeet stromen waar het de wateroverlast verergert.

Voor de Elspeetse basisschoolkinderen is er een kleurwedstrijd georganiseerd en voor de bovenbouw van deze scholen, is er een prijsvraag met thema water. De prijsuitreiking wordt tijdens de Regenmarkt gedaan door wethouder Marije Storteboom. 

11
nov

Sinterklaas komt ook naar Elspeet

Ja hoor, het is weer zover. Sinterklaas is bijna in Nederland en dan komt hij ook naar Elspeet, en wel op zaterdag 19 november.

Alle kinderen zijn van harte welkom om 13.00 uur bij het Kulturhus, daar komen Sinterklaas en de Zwarte Pieten ook naar toe. Zij worden welkom geheten door onze nieuwe burgemeester Van der Weerd.

Meteen daarna is er een rondgang door het dorp en aansluitend, ongeveer 14.00 uur, is er weer een leuke voorstelling in het Kulturhus, voor alle jonge kinderen.

Jan Klaassen en Katrijn zijn ook weer van de partij bij dit feest. Zij nodigen, net als vorige jaren, Sinterklaas en zijn Pieten uit in hun huisje. Het wordt weer een gezellig feest, en bij feest hoort taart. Er verschijnen twee Bakpieten, die denken dat ze alles beter kunnen dan Jan Klaassen en Katrijn, hoe gaat dit aflopen?

Belangrijk: alle kinderen die naar de voorstelling komen, mogen een tekening meebrengen van een taart en schrijf daarbij de ingrediënten die je nodig hebt voor de taart die je zelf hebt getekend. Niet vergeten hoor want dit wordt gebruikt tijdens de voorstelling.

Tot ziens bij het Kulturhus!!

10
nov

Clubkampioenschappen bij ESV gym

ESV gym hield zaterdag zijn tweejaarlijkse clubkampioenschappen. Een vrolijke demonstratie van de kleuters en een stoere demonstratie van onze jump/freerun jongensgroep. Daarnaast een turn- of een springwedstrijd voor de leden van de recreatiegroepen en de selectiegroepen. Alle onderdelen werden beoordeeld door een vakkundige jury. De kampioenen zijn Renske Seldenrijk (6-9), Angelique Poel (10-11), Dana Bottenberg (12+), Daimy Koetsier (turnen) en Marit van de Zande (springen).

[bron en foto: Nieuwsblad De Band]

10
nov

Raadsleden op bezoek bij schaapskudde

Wethouder Marije Storteboom bracht met een delegatie van gemeenteraadsleden een werkbezoek aan de schaapskudde. Ambtenaren van de gemeente Nunspeet, bestuursleden van de Stichting Schaapskudde en de herders praatten de raadsleden helemaal bij op het gebied van heidebeheer, begrazing en de toeristische functie van de Elspeetse kudde. Ook gingen de raadsleden per huifkar ter plekke zelf een kijkje nemen. Dat deden ze in het begrazingsgebied rond de Bergweg en de Schapendrift. Daarna keerden ze weer per huifkar terug naar de kooi. Daar ontving oud-voorzitter Hans Kok voor zijn inzet gedurende 15 jaar voor de schaapskudde een stenen schaap met herinneringsplaquette.


[bron: Nieuwsblad De Band]

03
nov

Nieuwe stek voor 't Bloemenhuus

Het gaat goed met 't Bloemenhuus in Elspeet. Twee jaar na het openen van de bloemenwinkel aan de Uddelerweg verhuist eigenaresse Sandra Noordijk naar een groter pand aan de Staverdenseweg. „De klantenkring is snel gegroeid en deze kans krijg ik maar één keer. We gaan het weer net zo gezellig maken."

Wie met Sandra Noordijk kennismaakt, ontmoet een bloemist met passie én verstand van haar vak. Toen de Elspeetse in november 2014 van start ging met haar bloemenwinkel, ging er een jeugddroom in vervulling. Nu, precies twee jaar later, gaan de zaken zo goed dat ze verhuist naar een grotere winkel. „Steeds meer mensen uit Elspeet, Uddel en omgeving weten me te vinden", vertelt Sandra. „Nu ik een kans krijg om een groter pand te betrekken, pak ik dat met beide handen aan." Ze vervolgt enthousiast: „Vanaf 4 november trek ik in het pand waar ik 22 jaar geleden mijn opleiding begon: in de winkel van de familie Mulderij, toen nog De Passiebloem."

 

ASSORTIMENT De nieuwe winkelruimte biedt Noordijk nieuwe groeikansen. „Ik krijg veel meer ruimte voor mijn assortiment en kan ook nog eens meer aanbieden. Klanten vinden straks een aanbod met grotere planten en een ruimer assortiment met decoratie- en cadeauartikelen. Ook komen er meer zijdebloemen." Gedreven: „Mochten mensen nog dingen missen, dan kunnen ze dat gerust aangeven, want als je het niet weet kun je er niet op inspelen."

 

TROUWBOEKETTEN Noordijk grijpt de nieuwe ruimte met beide handen aan, zodat ze zich nog meer kan richten op een van haar grootste passies: trouwboeketten. „Ik vind het maken van bruidsboeketten een van de mooiste onderdelen van mijn vak", vertelt Noordijk. „Het is steeds weer een uitdaging om een uniek boeket te maken.

 

Voor bruidsboeketten geldt dat nog eens extra: die moeten bij een bruidspaar passen en staan de hele dag in de belangstelling. In de oude winkel maakte ik al boeketten en corsages en gelukkig weten steeds meer stellen me te vinden. Straks komt er ook nog eens een 'Wall of fame' met een overzicht van alle boeketten die ik maakte."

 

OPENINGSACTIE In verband met de verhuizing gaat 't Bloemenhuus vier dagen dicht. Dat wordt ruimschoots goedgemaakt met diverse openingsacties op 4 en 5 november. „In De Band van deze week staat een advertentie met een bon. Als klanten de bon inleveren krijgen ze een handig cadeautje. Stellen die gaan trouwen, kunnen tot 30 november hun adresgegevens achterlaten om kans te maken op een gratis bruidsboeket", aldus Sandra Noordijk.

 

Klanten zijn vanaf vrijdag 4 november van harte welkom aan de Staverdenseweg 27 in Elspeet.

02
nov

Mandarijnenactie Elspeets Fanfare Korps zaterdag 5 november

Zaterdag 5 november hopen de leden van het Elspeets Fanfare Korps tussen 9.00 uur en ca. 12.00 uur weer aan uw deur te verschijnen met de vertrouwde mandarijnenactie. Zij verkopen kistjes mandarijnen van 2,5 kg.  De mandarijnen komen dit jaar van groente speciaalzaak Arjan Klarenbeek. Ook u wordt niet vergeten. Schrijft u het op de kalender? Tot zaterdag 5 november!

02
nov

Kerstpakketten bij Plus Supermarkt

Plus van der Horst organiseert een kerstpakkettenshow op 7, 8, 9 en 10 november. Hier kunt u als ondernemer een kijkje komen nemen bij de vele mogelijkheden die beschikbaar zijn. U kunt terecht van 20.00-21.30 uur!

01
nov

Mooi resultaat huis aan huiscollecte door Werkgroep Elspeet t.b.v. stichting Stéphanos

In Elspeet werd vorige week een Huis aan Huis collecte gehouden t.b.v. Stichting Stéphanos.  Dit heeft het prachtige resultaat van € 1280,50 opgeleverd. Collectanten en gevers hartelijke dank!


Het doel van Stéphanos is om vanuit Bijbels perspectief diaconale hulp en onderwijs te brengen aan de meest kwetsbaren, met name weeskinderen in Malawi en Zambia. Zo zijn er alleen al in Malawi meer dan 1 miljoen weeskinderen! Het doel van het verschaffen van materiële hulp is het bevorderen van zelfstandigheid en vermijden van langdurige afhankelijkheid.

01
nov

Plus Elspeet in de race voor titel

Plus supermarkt Van der Horst uit Elspeet dingt mee naar de beste PLUS supermarkt van Nederland. De eerste twee ronden hebben ze overleefd en daarmee behoort de Plus Elspeet tot de beste vijftig Plus supermarkten van Nederland. In de derde ronde kan ook het publiek meestemmen als het gaat om het thema onderscheidend vermogen van de winkel en bijvoorbeeld lokaal ondernemerschap. Hierna blijven de tien beste Plus-winkels over voor de finaleronde.

17
okt

Brandweer Elspeet 2e bij brandweerwedstrijden

Tijdens de brandweerwedstrijden van cluster Veluwe Noord en West afgelopen zaterdag in Wezep heeft brandweer Nunspeet de eerste plaats behaald. Korps Elspeet eindigde op de tweede plaats en Ermelo werd derde. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn reikte aan het eind van de dag in de brandweerkazerne van Wezep de prijzen uit.

Aan de wedstrijddag namen de korpsen deel van het ASK (Artillerie Schietkamp), Ermelo, Putten, Oldebroek, Elburg, Harderwijk, Elspeet en Nunspeet. De organisatie van de wedstrijddag was in handen van brandweer Wezep. En die had het de deelnemende korpsen niet gemakkelijk gemaakt. Een realistische combinatie van een brandbestrijding en technische hulpverlening vergde het uiterste van de inzet en creativiteit van de korpsen.

Ook bij de individuele beoordelingen vielen Nunspeet en Elspeet in de prijzen. Nunspeet leverde de beste bevelvoerder (Wouter Vermeulen) en aanvalsploeg (Aart van der Steeg en Klaas Jan Koers). Korps Elspeet leverde met Henk Jan van Asselt en Jacco van den Hardenberg van alle korpsen de beste waterploeg. 

[bron: Veluweland.nl]

11
okt

Gratis controle fietsverlichting in Elspeet

Inwoners van Elspeet kunnen vrijdag 14 oktober tussen 14.00 en 19.00 uur gratis hunfietsverlichting laten controleren en, indien nodig, laten repareren bij rijwielhandelaren. Dit is een actie van de politie, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de gemeente Nunspeet met als doel fietsers meer bewust te maken van goede verlichting op de fiets. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de fietsers geen goede verlichting voert. Dat leidt tot zo'n twintig doden en vierhonderd zwaargewonden per jaar. De fietsers blijken zich wel bewust te zijn van de defecte of ontbrekende verlichting. Toch maken de fietsers zich weinig zorgen. Ze denken:, ,Als ik de auto kan zien, ziet de auto mij ook wel." Maar zelfs in een stad met goede straatverlichting is dat niet zo. Een fietser zonder licht valt weg tegen de achtergrond en wordt door de automobilist niet gezien. Tenzij de fietser in de koplampbundel van de auto verschijnt, maar dan is het meestal al te laat.

Nu het steeds vroeger donker wordt, is het extra van belang om goede fietsverlichting te hebben. In oktober en november voeren de politie, VVN en de gemeente Nunspeet daarom samen met de plaatselijke rijwielhandelaren, de campagne voor fietsverlichting: Ik wil je zien! Inwoners van de gemeente Nunspeet kunnen gratis hun fietsverlichting laten controleren en indien nodig gratis de lampjes (niet de complete lampen, maar alleen de lampbolletjes) laten vervangen bij de deelnemende rijwielhandelaren. Daarnaast controleert de politie extra op fietsverlichting.

U kunt hiervoor terecht bij: Rijwielhuis Vlijm, Uddelerweg 1 in Elspeet 

11
okt

Zaterdag 15 oktober: realisatie kunstwerk van restmateriaal

Welkom op zaterdag 15 oktober vanaf 10.00 uur! Een aantal kunstenaars van de Kunstsoos uit Nunspeet komt op het terrein bij Hoveniersbedrijf Stip (Staverdenseweg 45, Elspeet) een kunstwerk maken. Dit wordt niet zomaar een kunstwerk, maar een kunstwerk gemaakt van diverse restmaterialen op het terrein. Geen re-cyclen, maar up-cyclen!

Op de Kunstsoos in Nunspeet ontmoeten kunstenaars uit Nunspeet elkaar. Samen hebben ze verschillende ideeën om Nunspeet uit de Kunst meer inhoud te geven. Zo staan er inmiddels vijf kunstvritines in de gemeente Nunspeet die door deze kunstenaars met kunst worden gevuld. Nunspeet is vanouds een kunstenaarsdorp waar veel bekende schilders hebben gewoond en gewerkt. Deze mooie actie om op ons terrein een kunstwerk te maken laat zien dat de kunst en kunstenaars in onze gemeente nog volop levend en actief is. Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat en uiteraard is iedereen welkom om te zien wat er gemaakt wordt!

29
sep

Brandweer Elspeet vierde op NK

Brandweer Elspeet is vierde geworden op het Nederlands kampioenschap. De wedstrijden waren de landelijke Finale Hoofdklasse van het ABWC. Dit zijn grootste wedstrijden die er zijn binnen de brandweer. Na twee voorronden blijven van de 75 ploegen de zeven beste over. Zij hebben gestreden om de landstitel. Het gaat niet alleen om de snelste tijd, maar ook om veilig en vakkundig de taken uit te voeren. Dit wordt door een vakkundige jury beoordeeld.

De brandweerploegen en de Officier van Dienst van de deelnemende ploegen werden geconfronteerd met een zeer groot incident. Op de dijk tussen Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek was een vliegtuig door de hoogspanningsmast gevlogen. Deze is daarna in de rivier De Lek gestort. Drie drenkelingen moesten gered worden door een brandweervaartuig uit Schoonhoven. Door het breken van de hoogspanningskabels was brand uitgebroken in een klompenmakerij, waarbij een persoon vermist was. Door de schrik was buitendijks een vrachtwagen met 4000 liter giftige stof van de weg geraakt. Deze had in de manoeuvre een personenauto geraakt. De personenauto lag onder aan de dijk en er zaten twee automobilisten bekneld. De deelnemende ploegen wisten de zangeres en haar bodyguard op de juiste wijze uit deze benarde positie te bevrijden. Na circa 30 minuten werd de Officier van Dienst ook nog geconfronteerd met een vermissing van eigen personeel in de klompenmakerij.

Alfred van Asselt (Officier van Dienst): ,,Met de overgebleven zeven ploegen uit heel Nederland hebben we gestreden voor het Landskampioenschap. Bij de prijsuitreiking bleek dat we als 4e geëindigd waren. Een plek waar we zeker trots op zijn. Helaas geen landskampioen, maar wel de vierde van Nederland. De brandweerploeg van Elspeet bestond deze wedstrijd uit Alfred van Asselt (Officier van Dienst), Gerrit van de Zande(bevelvoerder), Tijmen van de Steeg(chauffeur/voertuigbediener), Johan Koster en Jaco van de Hardenberg (aanvalsploeg), Eddy Wieberdink en Henk-Jan van Asselt (waterploeg). 

(bron: Nieuwsblad de Band, Eric Kroes)

28
sep

Open huis Wijkontmoetingscentrum in Elspeet

Het is gereed gekomen. In de Oranjehof in Elspeet is een ontmoetingscentrum gerealiseerd en vrijdagmiddag 30 september opent Oranjehof haar deuren zodat belangstellenden het ontmoetingscentrum kunnen bekijken. Vanaf 16.30 uur is een ieder welkom. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt en mede daardoor is het gelukt. Oranjehof heeft in deze drukke tijd verschillende ruimtes in het gebouw grondig opgeknapt en gerenoveerd. De "koffiekeuken" werd vernieuwd. Verder is een opening gemaakt naar de bezoekersruimte. Wanden werden gesausd, nieuwe verlichting werd aangebracht, en voor een deel is hier nieuw meubilair gekomen. Bijna al het werk werd door vrijwilligers gedaan. Oranjehof is hier bijzonder blij mee.

In de vernieuwde ruimte vindt men nu "Het Winkeltje" en de koffiecorner. Op alle ochtenden zijn beiden vanaf 9.00 uur geopend. Voor Elspeet blijkt dit een goede starttijd te zijn, want om 9.00 uur zien wij hier al ouderen, die daar beginnen met een kopje cappuccino. Mooi is dat zowel "Het winkeltje" als de koffie corner helemaal worden verzorgd door een grote groep vrijwilligers. Zij zijn dagelijks in Oranjehof en zorgen dat wie wil kan kopen of koffie kan drinken.

Op deze plaats is ook Het wijkontmoetingscentrum gerealiseerd. Waren er al veel burgers in Elspeet die de weg naar Oranjehof vonden, daarin zijn meer mogelijkheden en is meer ruimte in Oranjehof beschikbaar. Eén ruimte, helemaal beschikbaar voor een "gezellige inloop". Het wijkontmoetingscentrum is open op alle ochtenden vanaf 9.00 uur, en op de dinsdag, woensdag en donderdagmiddag. Burgers kunnen daar even neerstrijken, voor een kopje koffie, maar ook even een praatje, of ook misschien even een vraag. Over wonen, over zorg of over iets waarvan u niet weet, bij wie u zijn moet. Vanuit dit centrum zal Oranjehof zich vooral richten op de mensen in het dorp, en met hen graag in gesprek gaan, er voor elkaar zijn. In dit centrum bent u dus beslist geen bezoeker van Oranjehof, maar bent u een burger in Elspeet, die gebruik maakt van zijn/haar wijkontmoetingscentrum. We hebben de ruimte gemaakt, die u mag invullen. Want dit wijkontmoetingscentrum is en wordt van de burgers in Elspeet. U hoort daarover later nog weer meer van ons.

Daarnaast heeft Oranjehof ook voor haar hoog bejaarde ouderen zaken aangepast. Zij kunnen in ruimtes waar het rustiger is, een plaats zoeken. Waar ze kunnen lezen, breien, het was verzorgen. Maar ook aan de slag kunnen met een tablet. Stagiaires helpen hen op weg om dit nieuwe medium ook te kunnen gebruiken.

Tijdens het open huis zijn ook de mensen, werkzaam vanuit ons werkatelier, actief. Zij helpen op deze dag mee, om de bediening voor ons en u te verzorgen. U zult hen herkennen aan de kleding.

Alle belangstellenden zijn op vrijdag 30 september vanaf 16.30 uur tot 18.00 uur hartelijk welkom om het resultaat te bekijken onder het genot van een hapje en drankje. En op deze dag is dit allemaal gratis. Het Winkeltje is open, dus ook daar kunt u een kijkje nemen. Ook de kinderen zijn hartelijk welkom! 

(bron: Nieuwsblad De Band)

26
sep

Verhuizing van 't Bloemenhuus

't Bloemenhuus gaat verhuizen. Vanaf 4 november vindt u hen aan de Staverdenseweg 27. Hier is meer ruimte en daarom ook een ruimer assortiment.

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio